Bekkeninstabiliteit

Homeopathie helpt de pijn te verlichten en is veilig in de zwangerschap

Tijdens en na de zwangerschap kan bekkeninstabiliteit (ook wel symfysiolyse genoemd) u ernstig beperken. Bewegen en lopen doen pijn en dit kan ook tot lang na de bevalling voortduren.  Homeopathie helpt vaak om de pijn te verminderen en u soepeler te laten bewegen.

Wat is bekkeninstabiliteit?

Bij bekkeninstabiliteit ontstaan er speling in de gewrichten van het bekken. Het lichaam bereidt zich voor op de bevalling en maakt ruimte in het bekken door banden en gewrichten te verweken. Het hormoon relaxine wordt hiervoor aangemaakt.  Zo ontstaat ruimte voor het kindje in het geboortekanaal. Als deze speling te groot wordt ontstaat er teveel ruimte en dit geeft klachten in het schaambeen, het SI gewricht en stuitje. Ook pijnlijke heupen kunnen het gevolg zijn.
Ook bij een te snelle bevalling of tangverlossing kunnen klachten ontstaan omdat kraakbeen en gewrichtsbanden verrekken en zelfs kunnen scheuren.

Hoe werkt homeopathie bij bekkeninstabiliteit?

Met een goed passend homeopathisch middel zie ik vaak dat klachten sterk verminderen. Homeopathie prikkelt het zelfgenezend vermogen en heeft geen schadelijke bijwerkingen. Er zijn verschillende middelen waaruit ik kies, die ik kan voorschrijven. Het middel moet passen bij de klachten die u ervaart. De ene vrouw heeft met name het gevoel dat beenderen en bekken los zitten. Bij een ander ligt de nadruk op een uitzakkend gevoel in de buik en zere heupen. Ook steken in de liezen is een klacht die ik vaak hoor. Iedere vrouw ervaart de pijn en beperkingen anders en het middel moet passen bij haar verhaal.

Het mooie van homeopathie is dat na verbetering van de klachten, het zelfde middel vaak ook goed werkt bij een volgende zwangerschap, om al in een vroeg stadium te voorkomen dat de pijn de overhand gaat krijgen. U kunt het middel veilig nemen tijdens de zwangerschap.

Wilt u meer weten?

Neem gerust contact op. Ook online is een afspraak mogelijk.

Lees meer over klachten tijdens de zwangerschap en over gevolgen van synthethische oxytocine.