Blaasontsteking

Hoe verloopt uw blaasontsteking? Daar vind ik een passend middel bij.

Sinds een tijdje volg ik de Facebook groep “Kan het ook met homeopathie?”. Dit is een groep waarin leden een vraag stellen over iets waar ze last van hebben, met de vraag welk homeopathisch middel daarbij past. Ik moest aan die groep denken toen ik deze week een middel zocht voor Annemieke. Ze had een beginnende blaasontsteking, waar ze zo’n twee keer per jaar last van heeft. Die begint altijd met een brandend gevoel aan het einde van het plassen. Als ze er niets aan doet dan kan ze binnen een paar dagen naar de huisarts om antibiotica op te halen. Daar had ze geen zin meer in. “Kan je daar iets mee?” vroeg ze me, toen ik haar toevallig tegenkwam in het bos.

Verschillende middelen

Het branden aan het einde van het plassen past heel goed bij sarsaparilla, een homeopathisch middel wat vaker wordt voorgeschreven bij een blaasontsteking. Maar als er andere klachten zijn dan wordt het middel ook anders. Want met al die details zoek ik het middel wat past. Blaasontsteking kan verschillende klachten geven. Denk aan vaak naar de wc moeten terwijl er nauwelijks urine uitkomt. Een andere geur of kleur van de urine. Buikpijn of zelfs koorts. Bloed bij de urine.

Op de vraag “Kan het ook met homeopathie?” is het antwoord vaak ja. Maar het passende middel, daarvoor wil ik echt wat meer weten. Want homeopathie is maatwerk. Met al die details, die ik graag wil weten, zoek ik een middel wat de klachten kan verlichten. Heeft u vaker een blaasontsteking? Neem gerust contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.