Vermoeidheid bij pubers

De middelbare school gaat niet altijd over rozen. Want puber zijn vergt nogal wat van lichaam en geest. Je groeit maar door. Er gebeurt van alles met je lijf. En ondertussen moet je huiswerk maken, leer je nieuwe vrienden kennen, doe je aan sport, heb je misschien ook nog een bijbaantje. Allemaal dingen die heel…

Lees meer »

Reflux bij baby’s

Mila is nu een maand oud en heeft veel last van reflux. Ze is vooral rond de voeding erg onrustig. Melk komt weer terug, ze moet hikken en slikken en nadat ze heeft gedronken krijgt ze altijd last van krampjes. Ze is dan overstuur en overstrekt zich steeds. Ze slaapt maar weinig en steeds als…

Lees meer »

Antibioticaresistentie en homeopathie

Antibiotica zijn medicijnen die bacteriën doden of remmen in de groei. Ze kunnen levensreddend zijn bij een longontsteking of andere ernstige infecties. Maar de ziekmakende bacteriën kunnen er ongevoelig voor zijn (antibioticaresistentie). Doordat antibiotica veel worden gebruikt bij mensen en dieren, werken ze bij bepaalde ziektes niet meer. Homeopathie biedt bij sommige infecties een alternatief….

Lees meer »

Help, mijn hond heeft jeuk!

Al krabbend komen ze mijn praktijk binnen. Hun baasjes hebben al van alles geprobeerd. Van ander voer, vaker borstelen tot allergietesten en medicijnen waar hun hond dik van wordt. Uiteindelijk komen ze bij de homeopaat terecht. Soms met al jarenlange klachten.

Lees meer »

Burn-out: de lat te hoog, geen tijd voor herstel

s Ochtends bent u vaak niet uitgerust. Na het weekend of een vakantie bent u nog steeds moe. U bent prikkelbaar, kunt slecht tegen drukte of harde geluiden en bent snel boos, verdrietig of somber. Er komt veel minder uit uw handen dan voorheen terwijl u zich vaak opgejaagd voelt. Concentratie is lastig. Allemaal klachten die passen bij een burn-out.

Lees meer »

Faalangst: huilen boven de toets

Sophie heeft het zwaar. Ze zit in haar eindexamenjaar, heeft faalangst en weinig vertrouwen in een goede afloop. Daar is geen reden toe want de afgelopen jaren heeft ze het prima gedaan. Maar vooral wiskunde vindt ze erg moeilijk. Vorige week kwam ze eerder thuis; tijdens een toets ging het mis.

Lees meer »

PMS (premenstrueel syndroom)

In de week voor de menstruatie zijn veel vrouwen sneller geïrriteerd, hebben hoofdpijn en een opgeblazen gevoel. Zodra ze ongesteld zijn is het over. Dit heet PMS (premenstrueel syndroom). Wat is het? En wat kun je eraan doen?

Lees meer »

Griep voorkomen

Kunt u de griep voorkomen? Een paar tips om de kans te vergroten dat u niet ziek wordt.

Lees meer »

Paardengriep of influenza

Bij paardengriep of -influenza heeft je paard last van hoge koorts, hoest, een snotneus en lusteloosheid. Paardengriep kan weken duren; wil je je paard een handje helpen om zich sneller beter te voelen, denk dan eens aan homeopathie.

Lees meer »

December – kattenmaand

December was dit jaar een kattenmaand. Glen, die veel overgaf. Snoes met blaasontstekingen en blaasgruis. En Gerrit, die zijn vacht kaal plukt sinds de hond is overleden.

Lees meer »

Vitamines slikken; maar ik eet toch goed?

De winter is voor veel grote mensen en kinderen kwakkeltijd. Ze gaan van de ene verkoudheid naar de andere. Nooit echt ziek en nooit echt beter. Vitamine C en D3 zorgen voor een betere weerstand. En zijn makkelijk verkrijgbaar en betaalbaar.

Lees meer »

Prikkelbare Darmsyndroom: wat kun je eraan doen?

Het Prikkelbare Darmsyndroom komt voor bij zo’n 20% van de bevolking. Je hebt dan o.a. last van pijn en kramp in je darmen, diarree of juist verstopping en een opgeblazen gevoel. Je darmen zijn dan gevoelig voor prikkels en veranderingen.

Lees meer »

Sneller van de ziekte van Pfeiffer af

Vorige week zag ik Anita voor de tweede keer. In december kwam ze bij me omdat de huisarts de ziekte van Pfeiffer had vastgesteld. Ze was erg moe, had moeite met slikken en opgezette klieren in haar hals.

Lees meer »

Stuwing en dreigende borstontsteking

Als Dineke me belt is ze 37 weken zwanger van haar derde kindje. “Ik moet over drie weken bevallen maar heb nu al last van stuwing. Harde pijnlijke plekken in mijn borsten en ’s nachts is mijn T-shirt nat van de melk. “

Lees meer »

Houdt migraine u thuis?

Blijft u te vaak thuis vanwege migraine? Beheersen de angst voor een aanval en de pijn uw leven? Een homeopathisch middel wat past bij u en de manier waarop uw migraine verloopt, kan helpen het aantal aanvallen en de pijn te verminderen. Een afspraak via Skype is ook mogelijk.

Lees meer »

Kinkhoest: het heerst weer

Sinds een paar weken heerst in Barneveld weer kinkhoest. In de media lees ik allerlei reacties hierop. Van paniek, verontwaardiging want waarom is niet ieder kind gevaccineerd tot ach, het waait wel weer over. Maar hoe zit het nu ook alweer?

Lees meer »

Beer valt uit

Beer is een Berner Sennen en hij valt uit naar andere honden. Hij gromt en blaft vooral naar honden die hij niet kent of onderweg tegenkomt. Een grote hond met een klein hartje. Daarnaast heeft hij snel last van diarree en winderigheid. Dat past precies bij een homeopathisch middel wat ik regelmatig adviseer bij dit soort gedrag.

Lees meer »

Frozen shoulder

Een frozen shoulder ontstaat door verklevingen en verdikkingen in uw gewrichtskapsel. De aandoening is zeer pijnlijk en beperkt u in uw bewegingsvrijheid. De klachten kunnen maanden tot jaren duren. Homeopathie verlicht de pijn en zorgt dat u er sneller vanaf komt.

Lees meer »

Klachten na synthetische oxytocine

Je kindje vecht tegen de slaap, ook al is hij of zij nog zo moe. Hij wordt wakker van elk geluidje, is erg alert en ziet alles. Hij is snel overstuur en kan niet zonder mama. Herken je dit? Soms is deze onrust het gevolg van synthetische oxytocine, wat tijdens en na de bevalling aan de moeder wordt gegeven.

Lees meer »

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Homeopathie helpt bij allerlei klachten op vakantie. Denk aan wagenziekte, diarree, heimwee, een kwallenbeet. Mail voor een gratis advies.

Lees meer »