Groeipijn bij de jonge hond

Een jonge hond groeit snel in korte tijd. Met het juiste voer en de goede beweging kun je dat als eigenaar goed begeleiden. Maar waar moet je dan op letten? En wat kan er, vooral bij grotere rassen zoals herders en dogachtigen, eigenlijk fout gaan? B.v. bij groeipijn. Beweging Het bewegingsapparaat van een jonge hond…Continue reading Groeipijn bij de jonge hond

De beginverergering

“Maar het wordt toch altijd erger als je met homeopathie begint?”.  Die vraag hoor ik regelmatig van mensen die wat meer weten van homeopathie. En inderdaad, dat kan soms gebeuren. Gelukkig reageert lang niet iedereen met een beginverergering na inname van een homeopathisch middel.  Als u of uw dier een homeopathisch middel krijgt, dan reageert…Continue reading De beginverergering

De R in de maand

Vroeger waren groente en fruit in de winter lastig verkrijgbaar. Er waren geen vriezers en kassen en veel fruit was exotisch en duur. In de winter was er daarom een beperkt aanbod, en als er eens een wat minder jaar was in de moestuin dan waren er maar weinig boontjes en andere groentes geweckt. Mensen…Continue reading De R in de maand

Vermoeidheid bij pubers

De middelbare school gaat niet altijd over rozen. Want puber zijn vergt nogal wat van lichaam en geest. Je groeit maar door. Er gebeurt van alles met je lijf. En ondertussen moet je huiswerk maken, leer je nieuwe vrienden kennen, doe je aan sport, heb je misschien ook nog een bijbaantje. Allemaal dingen die heel…Continue reading Vermoeidheid bij pubers

baby

Reflux bij baby’s

Mila is nu een maand oud en heeft veel last van reflux. Ze is vooral rond de voeding erg onrustig. Melk komt weer terug, ze moet hikken en slikken en nadat ze heeft gedronken krijgt ze altijd last van krampjes. Ze is dan overstuur en overstrekt zich steeds. Ze slaapt maar weinig en steeds als…Continue reading Reflux bij baby’s

darmflora

Antibioticaresistentie en homeopathie

Antibiotica zijn medicijnen die bacteriën doden of remmen in de groei. Ze kunnen levensreddend zijn bij een longontsteking of andere ernstige infecties. Maar de ziekmakende bacteriën kunnen er ongevoelig voor zijn (antibioticaresistentie). Doordat antibiotica veel worden gebruikt bij mensen en dieren, werken ze bij bepaalde ziektes niet meer. Homeopathie biedt bij sommige infecties een alternatief.…Continue reading Antibioticaresistentie en homeopathie

Help, mijn hond heeft jeuk!

Al krabbend komen ze mijn praktijk binnen. Hun baasjes hebben al van alles geprobeerd. Van ander voer, vaker borstelen tot allergietesten en medicijnen waar hun hond dik van wordt. Uiteindelijk komen ze bij de homeopaat terecht. Soms met al jarenlange klachten.

burn-out

Burn-out: de lat te hoog, geen tijd voor herstel

s Ochtends bent u vaak niet uitgerust. Na het weekend of een vakantie bent u nog steeds moe. U bent prikkelbaar, kunt slecht tegen drukte of harde geluiden en bent snel boos, verdrietig of somber. Er komt veel minder uit uw handen dan voorheen terwijl u zich vaak opgejaagd voelt. Concentratie is lastig. Allemaal klachten die passen bij een burn-out.

moe

Faalangst: huilen boven de toets

Sophie heeft het zwaar. Ze zit in haar eindexamenjaar, heeft faalangst en weinig vertrouwen in een goede afloop. Daar is geen reden toe want de afgelopen jaren heeft ze het prima gedaan. Maar vooral wiskunde vindt ze erg moeilijk. Vorige week kwam ze eerder thuis; tijdens een toets ging het mis.

PMS

PMS (premenstrueel syndroom)

In de week voor de menstruatie zijn veel vrouwen sneller geïrriteerd, hebben hoofdpijn en een opgeblazen gevoel. Zodra ze ongesteld zijn is het over. Dit heet PMS (premenstrueel syndroom). Wat is het? En wat kun je eraan doen?

griep

Griep voorkomen

Kunt u de griep voorkomen? Een paar tips om de kans te vergroten dat u niet ziek wordt.

Paardengriep of influenza

Bij paardengriep of -influenza heeft je paard last van hoge koorts, hoest, een snotneus en lusteloosheid. Paardengriep kan weken duren; wil je je paard een handje helpen om zich sneller beter te voelen, denk dan eens aan homeopathie.

rode kat

December – kattenmaand

December was dit jaar een kattenmaand. Glen, die veel overgaf. Snoes met blaasontstekingen en blaasgruis. En Gerrit, die zijn vacht kaal plukt sinds de hond is overleden.

vitamines

Vitamines slikken; maar ik eet toch goed?

De winter is voor veel grote mensen en kinderen kwakkeltijd. Ze gaan van de ene verkoudheid naar de andere. Nooit echt ziek en nooit echt beter. Vitamine C en D3 zorgen voor een betere weerstand. En zijn makkelijk verkrijgbaar en betaalbaar.

Prikkelbare Darmsyndroom

Prikkelbare Darmsyndroom: wat kun je eraan doen?

Het Prikkelbare Darmsyndroom komt voor bij zo’n 20% van de bevolking. Je hebt dan o.a. last van pijn en kramp in je darmen, diarree of juist verstopping en een opgeblazen gevoel. Je darmen zijn dan gevoelig voor prikkels en veranderingen.

Sneller van de ziekte van Pfeiffer af

Vorige week zag ik Anita voor de tweede keer. In december kwam ze bij me omdat de huisarts de ziekte van Pfeiffer had vastgesteld. Ze was erg moe, had moeite met slikken en opgezette klieren in haar hals.

borstvoeding

Stuwing en dreigende borstontsteking

Als Dineke me belt is ze 37 weken zwanger van haar derde kindje. “Ik moet over drie weken bevallen maar heb nu al last van stuwing. Harde pijnlijke plekken in mijn borsten en ’s nachts is mijn T-shirt nat van de melk. “

migraine met aura

Houdt migraine u thuis?

Blijft u te vaak thuis vanwege migraine? Beheersen de angst voor een aanval en de pijn uw leven? Een homeopathisch middel wat past bij u en de manier waarop uw migraine verloopt, kan helpen het aantal aanvallen en de pijn te verminderen. Een afspraak via Skype is ook mogelijk.

kinkhoest

Kinkhoest: het heerst weer

Sinds een paar weken heerst in Barneveld weer kinkhoest. In de media lees ik allerlei reacties hierop. Van paniek, verontwaardiging want waarom is niet ieder kind gevaccineerd tot ach, het waait wel weer over. Maar hoe zit het nu ook alweer?

Beer valt uit

Beer is een Berner Sennen en hij valt uit naar andere honden. Hij gromt en blaft vooral naar honden die hij niet kent of onderweg tegenkomt. Een grote hond met een klein hartje. Daarnaast heeft hij snel last van diarree en winderigheid. Dat past precies bij een homeopathisch middel wat ik regelmatig adviseer bij dit soort gedrag.