Vermoeidheidsklachten

Bij chronische vermoeidheid is het moe zijn zo ernstig dat dagelijkse activiteiten als school of werk steeds moeilijker worden. Bij het wakker worden is iemand vaak al moe en dat houdt soms de hele dag aan; slapen maakt het niet beter. Klachten verergeren vaak bij lichamelijke inspanning of bij stress. Naast de vermoeidheid hoor ik vaak dat mensen ook last hebben van o.a. spierpijn, een slecht geheugen, pijn in gewrichten.

Oorzaken van chronische vermoeidheid

Naar deze klachten is veel onderzoek gedaan maar een eenduidige oorzaak blijft onbekend. Chronisch vermoeid zijn kan ontstaan na b.v. infectie door een virus zoals Epstein-Barr, wat de ziekte van Pfeiffer veroorzaakt. Mensen die chronisch vermoeid zijn hebben vaker last van een allergie of van hormonale afwijkingen (zoals een traag werkende schildklier). Bij vrouwen komt chronische vermoeidheid anderhalf keer vaker voor dan bij mannen. Ook komt het vaker voor binnen eenzelfde familie.

Wat kan homeopathie voor u doen?

Vooral chronische vermoeidheid die voortkomt uit een infectieziekte reageert goed op homeopathie. De energie neemt sneller toe en het herstel van b.v. de ziekte van Pfeiffer gaat aanzienlijk vlotter dan bij alleen rust. In dit voorbeeld uit de praktijk leest u hoe het kan gaan.

Een praktijkvoorbeeld

Moe-Ziekte van PfeifferEen 23-jarige man vertelt dat hij een half jaar geleden opeens erg moe is geworden. In het begin leek het op een griep die maar niet over ging, met opgezette lymfeklieren in zijn hals. De huisarts heeft vastgesteld dat hij de ziekte van Pfeiffer heeft en dat dit vanzelf over gaat. De man is een jaar geleden een eigen bedrijf gestart en kan hier nauwelijks meer tijd in steken door zijn oververmoeidheid. Hij wordt moe wakker, is lusteloos en er komt nauwelijks iets uit zijn handen. Tussen de middag moet hij slapen, anders valt hij ’s middags in slaap achter zijn bureau.

Bij de ziekte van Pfeiffer past een aantal homeopathische middelen die zorgen dat de vermoeidheidsklachten sneller verdwijnen. Voor deze man kies ik een middel wat past bij de lange nasleep van de ziekte van Pfeiffer en bij zijn klachten. Hij belt een maand later en is dan weer volop met zijn bedrijf aan de gang. Een middagdutje is niet meer nodig.

Homeopathie heeft geen schadelijke bijwerkingen en een consult wordt bij een aanvullende zorgverzekering vaak vergoed. Naast een homeopathisch middel kijk ik ook of een aanvulling met vitamines of andere voedingssupplementen zinvol is.

Wil je meer weten? Bel of mail vrijblijvend voor meer informatie. En afstand is geen bezwaar want een videoconsult is ook mogelijk. Liever eerst kennismaken? Boek een gratis kennismakingsconsult van een kwartier. Dat kan ook via Skype.

06 30 65 16 23info@mdupau.nlWhatsApp