Chronische vermoeidheid

Bij chronische vermoeidheid is de vermoeidheid zo ernstig dat dagelijkse activiteiten als school of werk steeds moeilijker worden. Bij het wakker worden is iemand vaak al moe en dat houdt soms de hele dag aan; slapen maakt het niet beter. Klachten verergeren vaak bij lichamelijke inspanning of bij stress. Naast de vermoeidheid hoor ik vaak dat mensen ook last hebben van o.a. spierpijn, een slecht geheugen, pijn in gewrichten.

Oorzaken

Naar deze klachten is veel onderzoek gedaan maar een eenduidige oorzaak blijft onbekend. Chronisch vermoeid zijn kan ontstaan na b.v. infectie door een virus zoals Epstein-Barr, wat de ziekte van Pfeiffer veroorzaakt. Mensen die chronisch vermoeid zijn hebben vaker last van een allergie of van hormonale afwijkingen (zoals een traag werkende schildklier). Bij vrouwen komt chronische vermoeidheid anderhalf keer vaker voor dan bij mannen. Ook komt het vaker voor binnen eenzelfde familie.

Homeopathie en chronische vermoeidheid

Vooral chronische vermoeidheid die voortkomt uit een infectie reageert goed op homeopathie. De energie neemt sneller toe en het herstel van b.v. de ziekte van Pfeiffer gaat aanzienlijk vlotter dan bij alleen rust. In dit voorbeeld uit de praktijk leest u hoe het kan gaan.

Een 23-jarige man vertelt dat hij een half jaar geleden opeens erg moe is geworden. In het begin leek het op een griep die maar niet over ging, met opgezette lymfeklieren in zijn hals. De huisarts heeft vastgesteld dat hij de ziekte van Pfeiffer heeft en dat dit vanzelf over gaat. De man is een jaar geleden een eigen bedrijf gestart en kan hier nauwelijks meer tijd in steken. Hij wordt moe wakker, is lusteloos en er komt nauwelijks iets uit zijn handen. Tussen de middag moet hij slapen, anders valt hij ’s middags in slaap achter zijn bureau.

Bij de ziekte van Pfeiffer past een aantal homeopathische middelen die zorgen dat de vermoeidheid sneller verdwijnt. Voor deze man kies ik een middel wat past bij de lange nasleep van de ziekte van Pfeiffer en bij zijn klachten. Hij belt een maand later en is dan weer volop met zijn bedrijf aan de gang. Een middagdutje is niet meer nodig. Chronische vermoeidheidsklachten

Bel 06 – 30 65 16 23 mail info@mdupau.nl of zet me alvast in je contacten met de vCard

Lunteren

Lage Veldweg 18
6741 JL LUNTEREN
06 – 30 65 16 23
Routebeschrijving »

Wageningen

Therapeuticum ’t Waag
Generaal Foulkesweg 4
6703 BR WAGENINGEN
06 – 30 65 16 23
Routebeschrijving »

Beroepsvereniging

Mijn praktijk is aangesloten bij de NVKH (Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten) onder lidnr. 02 -1746 en BKHD (Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren) onder lidnr. 50117.

Licentiecode RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg): 170340R.