Vermoeidheidsklachten

Bij chronische vermoeidheid is het moe zijn zo ernstig dat dagelijkse activiteiten als school of werk steeds moeilijker worden. Bij het wakker worden is iemand vaak al moe en dat houdt soms de hele dag aan; slapen maakt het niet beter. Klachten verergeren vaak bij lichamelijke inspanning of bij stress. Naast de vermoeidheid hoor ik vaak dat mensen ook last hebben van o.a. spierpijn, een slecht geheugen, pijn in gewrichten.

Moe of ziekte van Pfeiffer en homeopathie

Oorzaken van chronische vermoeidheid

Chronisch vermoeid zijn kan talloze oorzaken hebben. Soms is het ontstaan na een infectie door een virus zoals Epstein-Barr, wat de ziekte van Pfeiffer veroorzaakt. Ook na corona of de ziekte van Lyme kan langdurige vermoeidheid ontstaan. Hormonaal kan er sprake zijn van een traag werkende schildklier. En bent u te lang over uw grenzen gegaan dan is een burn out ook wel eens de boosdoener. 

Bij langdurige vermoeidheid is een afspraak met de huisarts de eerste stap. Door o.a. bloedonderzoek kan vaak een diagnose worden gesteld of worden bepaalde ziektes uitgesloten. 

Wat kan homeopathie voor u doen?

Vooral chronische vermoeidheid die voortkomt uit een infectieziekte reageert goed op homeopathie. De energie neemt sneller toe en het herstel van b.v. de ziekte van Pfeiffer gaat aanzienlijk vlotter dan bij alleen rust. Een homeopathisch middel moet passen bij uw klachten, bij de aanleiding en bij uw verdere gezondheid en persoonlijkheid. In een afspraak van ongeveer een uur hoor ik graag uw verhaal en ik zoek er een homeopathisch middel bij wat uw zelfgenezend vermogen optimaal laat werken. Ook kijk ik naar vitamines en supplementen: wat gebruikt u nu en is dit zinvol of is een aanvulling of verandering goed?Homeopathie heeft geen schadelijke bijwerkingen en een consult wordt bij een aanvullende zorgverzekering vaak vergoed.

Neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak. Ik help u graag om weer uitgeruster de dag door te komen. 

Moe wakker worden? Het kan beter.