Coaching

In de tijd dat het werkwoord coaching werd gebruikt, was de koets nog een gebruikelijk vervoermiddel. Het huidige coachen is echter niet veel anders dan wat hier wordt omschreven. Als coach rij ik een stukje mee met iemand naar een nieuwe bestemming en zorgt dat hij of zij daar goed aankomt. Door degene die ik coach, de coachee, een spiegel voor te houden, te helpen aan nieuwe inzichten en daardoor anders te handelen en te reageren. De coachee moet het zelf doen maar de coach biedt duidelijke en doelgerichte hulp.

Van inzicht naar uitzicht

Coaching werkt goed in situaties waarin u vastloopt en steeds maar in een kringetje blijft ronddraaien. U wil bijvoorbeeld van baan veranderen maar er zijn allerlei redenen om dit niet te doen. U blijft zitten maar zou het liever anders willen. U twijfelt, piekert en bedenkt allerlei scenario’s en de situatie blijft hetzelfde. Maar u heeft er last van.

Of u hebt een vriend of vriendin waarmee u in een patroon bent beland wat u niet prettig vindt. Er zijn dingen die u erg storen maar kun je dit nog veranderen? En hoe kun je er iets van zeggen zonder de vriendschap op het spel te zetten?  

Wist u dat 95% van wat u doet, onbewust gebeurt? Ik help u om patronen te herkennen, die maken dat u herkent wat u tot dat moment steeds maar overkomt. We kijken samen waar u hulp bij kunt gebruiken en wat het doel is dat u graag wilt bereiken.

Technieken uit de coaching die ik graag toepas zijn o.a. kernkwaliteiten, familieopstellingen en NLP technieken zoals perceptuele posities. Deze heb ik geleerd bij de Academie voor Psychodynamica, waar ik de opleiding tot Professioneel Coach heb gevolgd.

Homeopathie en coaching

Vaak gaan mentale of emotionele klachten samen met fysieke problemen als vermoeidheid, slecht slapen of hoofdpijn. Door de combinatie die ik bied van coaching met homeopathie verbetert dit vaak.

Daarnaast adviseer ik u over vitamines en supplementen waarmee u eventuele tekorten aanvult. Zo pakken we uw probleem van verschillende kanten aan. In vijf sessies komt u al een stuk verder. Bent u aanvullend verzekerd? Dan worden de consulten voor homeopathie (gedeeltelijk) vergoed.

Kijk ook bij de veelgestelde vragen over homeopathie en coaching of neem contact op voor meer informatie.

“To coach: het vervoeren van een gewaardeerd of waardevol persoon van waar hij was naar waar hij wil zijn. “

"Cadeautje"

“Sommige mensen kopen elke week een bosje bloemen voor zichzelf. Ik ga liever af en toe naar jou voor coaching. Dat is pas echt een cadeautje.”