Darmklachten: het kan ook anders

Darmklachten komen vaak voor. Denk aan verstopping of juist diarree, pijn in de buik of kinderen die zich moeilijk ontlasten of het eng vinden om te poepen. Als uw stoelgang blijvend verandert dan is het goed om een afspraak met de huisarts te maken om te kijken wat de oorzaak is.  Bijvoorbeeld als u vaker naar de wc moet, de ontlasting er steeds anders uitziet, u steeds diarree heeft, er bloed bij de ontlasting zit. Naast passende voeding en genoeg bewegen geeft homeopathie vaak goede resultaten. 

Prikkelbare Darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom

Bij het prikkelbare darmsyndroom (ook wel irritable bowel syndrome of spastisch colon) is het spijsverteringskanaal erg gevoelig voor prikkels. Denk aan stress, voeding, geneesmiddelen en hormonen. Aanvallen van diarree worden vaak afgewisseld met verstopping en zorgen voor pijnlijke krampen en een opgeblazen buik. Het prikkelbare darmsyndroom levert behalve pijn ook zeer ongemakkelijke situaties op bij b.v. werk of op vreemde plekken.  

Homeopathie bij darmklachten

Homeopathie helpt vaak om de klachten te verminderen. Een homeopathisch middel wat past bij uw klachten, gezondheid en persoonlijkheid verlicht vaak problemen van de spijsvertering. Tijdens een homeopathisch consult wil ik graag weten wanneer het is begonnen, wat het beter of juist slechter maakt, hoe het verder is met u en uw gezondheid, eten, slapen etc. Op basis van uw verhaal zoek ik een homeopathisch middel wat past bij uw klachten en u als persoon. 

Wilt u meer weten? Neem contact op. Ik heb al veel grote en kleine mensen gezien met darmklachten en wil u graag helpen. Een homeopathisch consult wordt bij een aanvullende zorgverzekering vaak gedeeltelijk vergoed. Daarnaast heeft het geen schadelijke bijwerkingen en u wordt er niet afhankelijk van. 

Ook bij het Prikkelbare Darmsyndroom biedt homeopathie verlichting