Familieopstellingen

In je jeugd ontstaan allerlei gewoontes en overtuigingen die je vervolgens met je meedraagt. Sommige gewoontes zijn prettig en geven zekerheid. Er zijn er ook bij waar je last van hebt.

Maar omdat je er middenin zit en het voor jou doodgewoon is, ben je je er vaak niet van bewust. Laat staan dat je ze kunt veranderen.

Familieopstellingen is een mooi middel om je te beseffen hoe het vroeger ging en hoe dit je huidige gedrag beïnvloedt. En dat hoeft echt niet te betekenen dat je een nare jeugd hebt gehad en dat we daar lang over gaan praten. Ik vind familieopstellingen een magische manier van je beseffen wat er is gebeurd en hoe het je heeft gevormd. Zodat je je bewust wordt van patronen en die ook kan veranderen. Je hoeft daar niet je hele familie voor mee te nemen. We doen dit met houten poppetjes, op een speelse maar doeltreffende manier.

Naast je familie kun je met deze manier van werken ook je afdeling opstellen, waar je je tijdens een werkoverleg altijd laat ondersneeuwen. Of je vriendinnenclubje waarbij je je voorneemt altijd rekening te houden met die ene vriendin, en het je uiteindelijk toch weer niet lukt. Opstellingen geven je inzicht.

Wil je hiermee kennismaken? Neem contact op.

homeopathie en coaching