Frozen shoulder

Wat is een frozen shoulder?

Een frozen shoulder is een stijve en zeer pijnlijke schouder. De pijn ontstaat door verklevingen en verdikkingen in het gewrichtskapsel waardoor uw bovenarm beperkt beweegt. Uw arm omhoog doen, draaien en tillen is zeer pijnlijk. De meeste mensen hebben last van één schouder, maar soms ook van beide schouders. De klachten verlopen vaak in drie fasen.
Frozen heeft niets met kou te maken maar met beperkte beweging.

Hoe ontstaat een frozen shoulder?

Die kan uit het niets, opeens ontstaan. Ook na een ongeluk of ander trauma kunt u een frozen shoulder krijgen. De klacht komt vaker voor bij mensen met suikerziekte (diabetes mellitus).

Hoe lang kunnen de klachten duren?

De pijn in de eerste fase kan tot 9 maanden duren. Daarna wordt de pijn vaak minder maar blijft u beperkt in uw bewegingen. Het minder kunnen doen dan voorheen kan tot een jaar duren. Het uiteindelijke herstel kan enkele maanden tot jaren in beslag nemen. Al met al een flinke periode van pijn en beperking.

Hoe komt u er vanaf?

Homeopathie helpt vaak om de pijn te verlichten en de periode van klachten te verkorten. Maar welk middel is geschikt voor uw frozen shoulder?
Om dat te bepalen wil ik graag veel meer weten. Hoe is de pijn ontstaan? Aan welke kant? Hoe voelt de pijn? En hoe is het met uw verdere gezondheid, eten en slapen? Bij een frozen shoulder komen verschillende middelen in aanmerking en om te bepalen wat u helpt wil ik graag meer weten.
Homeopathie heeft geen schadelijke bijwerkingen. Het helpt uw lichaam om klachten duurzaam op te lossen. Ik zie in de praktijk regelmatig dat het de pijn van een frozen shoulder verlicht en de periode van klachten verkort. Wilt u meer weten? Bel of mail vrijblijvend voor meer informatie. Ik help u graag., Klassiek homeopaat. 1. Karin Kalpoe schreef:

  Beste mevrouw Du Pau,
  Fijn uw artikel te lezen. Ik vermoed dat ik op dit moment in de 1e fase van een frozen shoulder zit (rechts) en zou meer willen weten van de homeopatische behandel mogelijkheden.
  Dank voor uw aandacht en met hartelijke groet, Karin

 2. Monique du Pau schreef:

  Beste mevrouw Kalpoe,
  Bedankt voor uw reactie. Om een frozen shoulder te behandelen wil ik graag meer weten over de pijn (de locatie, de soort pijn), over dingen die helpen (b.v. warmte) of die de pijn juist verergeren. Verder hoor ik graag hoe de klacht is begonnen, hoe het verder gaat met uw gezondheid, eten, slapen e.d. Aan de hand van uw informatie zoek ik een homeopathisch middel wat hierbij past. Zo kunnen drie mensen met een frozen shoulder vaak een ander middel krijgen omdat de klachten nogal eens verschillen.

  Mail of bel gerust als u nog meer wilt weten of een afspraak wil maken.

  Met vriendelijke groet,

  Monique du Pau

Reageren op deze blog

Meer homeopathie blog

Klassieke Homeopathie Lunteren

Lage Veldweg 18
6741 JL LUNTEREN
06 – 30 65 16 23
Routebeschrijving »

Klassieke Homeopathie Wageningen

Therapeuticum ’t Waag
Generaal Foulkesweg 4
6703 BR WAGENINGEN
06 – 30 65 16 23
Routebeschrijving »

Beroepsvereniging

Mijn praktijk is aangesloten bij de NVKH (Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten) onder lidnr. 02 -1746 en BKHD (Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren) onder lidnr. 50117.

Licentiecode RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg): 170340R.

Behandelvoorwaarden en privacy