Frozen shoulder

Pijnlijk en langdurig. Homeopathie en supplementen kunnen de pijn sneller verminderen.

Wat is een frozen shoulder?

Een frozen shoulder is een stijve en zeer pijnlijke schouder. De pijn ontstaat door verklevingen en verdikkingen in het gewrichtskapsel waardoor uw bovenarm beperkt beweegt. Uw arm omhoog doen, draaien en tillen is zeer pijnlijk. De meeste mensen hebben last van één schouder, maar soms ook van beide schouders. De klachten verlopen vaak in drie fasen.
Frozen heeft niets met kou te maken maar met beperkte beweging.

Hoe ontstaat een frozen shoulder?

Die kan uit het niets, opeens ontstaan. Ook na een ongeluk of ander trauma kunt u een frozen shoulder krijgen. De klacht komt vaker voor bij mensen met suikerziekte (diabetes mellitus).

Hoe lang kunnen de klachten duren?

De pijn in de eerste fase kan tot 9 maanden duren. Daarna wordt de pijn vaak minder maar blijft u beperkt in uw bewegingen. Het minder kunnen doen dan voorheen kan tot een jaar duren. Het uiteindelijke herstel kan enkele maanden tot jaren in beslag nemen. Al met al een flinke periode van pijn en beperking.

Hoe komt u er vanaf?

Homeopathie helpt vaak om de pijn te verlichten en de periode van klachten te verkorten. Maar welk middel is geschikt voor uw frozen shoulder?
Om dat te bepalen wil ik graag veel meer weten. Hoe is de pijn ontstaan? Aan welke kant? Hoe voelt de pijn? En hoe is het met uw verdere gezondheid, eten en slapen? Bij een frozen shoulder komen verschillende middelen in aanmerking en om te bepalen wat u helpt wil ik graag meer weten. Naast homeopathie kijk ik welke supplementen helpen om uw gewrichtskapsel en pees optimaal te voorzien van voedingsstoffen.

Homeopathie en supplementen hebben in tegenstelling tot sommige pijnstillers geen schadelijke bijwerkingen. Het helpt uw lichaam om klachten duurzaam op te lossen. Ik zie in de praktijk regelmatig dat het de pijn van een frozen shoulder verlicht en de periode van klachten verkort. Wilt u meer weten? Neem contact op. Ik help u graag.

frozen shoulder