Griep voorkomen

Kunt u de griep voorkomen? Een paar tips om de kans te vergroten dat u niet ziek wordt.

De griep is weer uitgebroken. Hoe kunt u er alles aan doen om dit te voorkomen? Deze tips helpen een handje.

Vitamines: maar welke?

Veel mensen kennen vitamine C om hun weerstand te verhogen. Als u een potje aanschaft, neem dan b.v. Ester-C of calciumascorbaat of . Dit is een vorm die vriendelijk is voor de maag. Vaak staat op de verpakking als werkzaam bestanddeel ascorbinezuur. Dit veroorzaakt soms maagklachten.
Vitamine D3 speelt minstens zo’n belangrijke rol en is eenvoudig te verkrijgen bij de drogist. Deze vitamine maakt u o.a. aan door zonlicht maar dat lukt in de winter niet. U kunt deze vitamine het hele jaar door slikken, maar zeker in de winter is het de moeite waard om uw lichaam van extra vitamine D3 te voorzien.

Handen wassen

Was wat vaker uw handen. Een groot deel van de besmetting vindt plaats door het aanraken van plekken waar het griepvirus zit. Deurknoppen, toetsenborden en andere voorwerpen waar veel mensen mee in contact komen. En mensen bij u in de buurt hoeven geen griepverschijnselen te vertonen om u toch te kunnen besmetten. Juist de dagen voordat de eerste symptomen optreden is de kans op besmetting het grootst.
Hoest of nies in uw elleboog in plaats van in uw hand. Daarmee voorkomt u dat u andere mensen weer besmet.

Frisse lucht

Ventileer uw (slaap)kamer regelmatig. 10 minuten is voldoende voor frisse lucht. Als in een ruimte veel mensen komen en de verwarming aanstaat dan is dat een broeiplaats voor virussen en die houden niet van ventilatie. Is er op kantoor een raam? Zet dat dan ook af en toe even wijd open.

En heeft u dan toch de griep?

Er zijn verschillende homeopathische middelen die zorgen dat u minder last heeft van de griep en dat u er sneller bovenop bent. Welk middel past is afhankelijk van hoe uw griep verloopt. Doen spieren u pijn en heeft u hoge koorts, afgewisseld met koude rillingen dan past een ander middel dan wanneer u zich vooral slap voelt en nauwelijks uw bed uit kunt. Als u me vertelt hoe uw griep verloopt (en dat kan ook telefonisch) dan geef ik u het juiste middel. Homeopathie is maatwerk en daarom wil ik graag wat meer weten. Bel gerust.

Lees meer over: besmetting, griep, griepprik
griep