Heeft een hernia-operatie zin?

De meeste hernia-patiënten blijken binnen 18 weken klachtenvrij, zonder operatie. Afwachten blijkt in veel gevallen een verstandige keuze. Om de pijn en het ongemak van een hernia te verminderen kan homeopathie u helpen.

“Van 50 procent van de behandelingen in de zorg weten we niet of ze werken.” Citaat uit de Volkskrant van 22 februari 2014. Van drieduizend alledaagse medische behandelingen is voor de helft ervan geen bewijs van effectiviteit.
Neem nu een hernia. De meeste rugpatiënten blijken binnen achttien weken vrij van klachten, zonder dat een operatie wordt uitgevoerd. Afwachten blijkt in veel gevallen een verstandige keuze. Behalve in het oosten van Drenthe, waar een herniapatiënt vijf keer zoveel kans heeft om te worden geopereerd dan in de regio Rotterdam.

Wat is een rughernia? Bij een hernia stulpt de tussenwervelschijf uit. Tussen de wervels bevinden zich deze schijven van kraakbeen, de verbinding tussen de wervels. Bij beschadiging en uitstulping kunnen zenuwen beklemd raken. Klachten variëren dan van milde pijn, een doof gevoel tot b.v. zeer ernstige pijn of zelfs verlamming. Een rughernia komt vooral voor bij mensen tussen 40-60 jaar en de oorzaak is niet echt duidelijk.

Door rustig aan te doen maar wel (gedoseerd) actief te blijven gaat het dus vaak vanzelf weer beter. Maar daar zit je dan. Of lig je dan. Of sta je dan. Want dat is voor een homeopaat van belang. Wanneer heb je het meeste last? En in welke houding, of op welk moment gaat het beter? Hoe is de klacht begonnen? En dat is, samen met nog veel meer informatie over de specifieke klachten van jouw hernia, de sleutel tot het middel wat zorgt dat de pijn minder wordt en dat de hernia sneller over is. Ieder mens zijn eigen middel. Zodat een operatie waarvan men niet weet of het werkt ook niet nodig is.
Homeopathie helpt dan sneller op de been. Zonder schadelijke bijwerkingen.

hernia