Homeopathie en uw zorgverzekering

Dekt uw aanvullende zorgpolis homeopathie? December is het moment om nog eens kritisch te kijken naar wat uw zorgverzekeraar al dan niet vergoedt en eventueel een overstap te maken. De vergoeding voor alternatieve zorg zoals homeopathie is hierbij een afweging waard. Een overzicht van zorgverzekeraars die een ruime dekking geven.

Dekt uw zorgverzekering homeopathie wel voldoende? Of misschien wel helemaal niet? December is de maand om nog eens kritisch te kijken naar wat uw zorgverzekeraar al dan niet vergoedt en eventueel een overstap te maken. De vergoeding voor alternatieve zorg zoals homeopathie is hierbij een afweging waard.

Om een homeopathisch consult vergoed te krijgen is een aanvullende verzekering nodig. Maar de vergoeding die u krijgt varieert enorm per zorgverzekeraar. Stel dat u komend jaar voor een eerste consult naar de homeopaat gaat. Gemiddeld zie ik mensen zo’n drie keer per jaar. Als u dit volledig vergoed wilt krijgen dan levert een maximaal bedrag wat u vrij mag besteden gedurende het jaar u doorgaans het meeste op. Er zijn veel zorgverzekeraars die u een maximale vergoeding per dag geven maar dit bedrag komt vaak niet boven de 40 euro per consult.

Welke verzekeraars vergoeden de eerste drie consulten in mijn praktijk volledig? Dit zijn UMC Extra zorg, IZZ Zorg voor de Zorg Extra 3 en PNO Ziektekosten Budget (Agis)*. 

Een vergoeding van 80 % krijgt u o.a. bij:
– Salland Zorgverzekeraars Extra
– Anderzorg Extra (Menzis)
– Energiek Extra (Salland)
– PMA Extra Verzorgd 2 (Menzis)
– Azivo Zorgverzekeraar-Top
– Menzis Extra Verzorgd 2
– IZA Cura Rotterdam/Drechtsteden Pakket

Interpolis daarentegen vergoedt helemaal niets aan homeopathie.

Natuurlijk maakt u nog andere overwegingen bij het afsluiten van een nieuwe zorgpolis. De premie is belangrijk maar ook uw keuzevrijheid, eventuele vergoedingen voor de tandarts, orthodontie, de fysiotherapeut etc. kunnen voor u van belang zijn. De moeite waard om nog even in te duiken. En als u vragen heeft over de vergoeding voor homeopathie, mail dan gerust.

*Overzicht vergoedingen Zorgverzekeraars 2015