Homeopathie helpt bij plotselinge problemen of klachten die al langer bestaan.

Homeopathie

Homeopathie helpt bij klachten die al langer bestaan, zoals migraine, slaapproblemen, fibromyalgie, artrose, vermoeidheid. Ook plotselinge problemen als een blaasontsteking, hooikoorts of oorontsteking zijn vaak snel te verbeteren. Homeopathie heeft geen schadelijke bijwerkingen en wordt bij een aanvullende zorgverzekering vaak vergoed.

Maatwerk

Geen twee mensen zijn gelijk. Daarom is de kans groot dat vijf mensen met dezelfde klacht, bijvoorbeeld hoofdpijn, allemaal een ander middel krijgen. Als homeopaat kijk ik niet alleen naar de manier waarop uw klacht verloopt, maar ook naar alle zaken daaromheen, die juist uw klacht anders maken. Ook uw verdere gezondheid, eten, drinken, slapen en hoe u uw leven verder leidt zijn voor mij van belang. Homeopathie past niet alleen bij uw klacht maar ook bij wie u bent.

Kinderen en homeopathie

Kinderen reageren vaak snel op een homeopathisch middel.  De klacht verbetert en daarnaast gaat een kind ook vaak beter in zijn vel zitten. Lees meer over homeopathie bij kinderen.

Homeopathie helpt

Hieronder staan mogelijke klachten waarbij ik u met homeopathie graag wil helpen. Staat uw klacht er niet bij, neem gerust contact op.

Een homeopathisch consult

Bij de eerste afspraak neem ik graag de tijd om uw klachten uitgebreid te bespreken. Een eerste consult duurt één tot anderhalf uur. Na ongeveer vier weken wil ik u graag terugzien om door te spreken wat het effect is van het middel. Deze afspraak duurt drie kwartier. Afhankelijk van de klacht en de duur hiervan, kunnen soms meerdere consulten nodig zijn.

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Gebruikt u al medicijnen, dan gaan deze meestal goed samen met een homeopathisch middel.

Heeft u meer vragen over homeopathie, lees meer bij de veelgestelde vragen of neem gerust contact op.

Bij sommige klachten kan coaching een waardevolle aanvulling zijn om ingesleten patronen te veranderen. Denk b.v. aan een burn out of aan het vastlopen in situaties op het werk of in een relatie.

Wist u dat uw dier ook baat heeft bij homeopathie?

"Overgangsklachten"

Op 26 maart 2015 heb ik een uitgebreid consult gehad met Monique du Pau, homeopaat in Lunteren. Ik heb haar bezocht vanwege overgangsklachten met voornamelijk opvliegers en af en toe hartkloppingen.

Het eerste gesprek was een kennismaking en tevens diepgaand gesprek over mijn leven, wie ik ben en hoe ik in mijn leven sta. Monique deed dat op een open, vertrouwen schenkende en rustige wijze, die mij het mogelijk maakte mijn verhaal goed te vertellen. Ik voelde me daar goed bij en vooral door haar gehoord en gezien.

Op basis van dit eerste, uitgebreide gesprek heeft zij kunnen bepalen welk homeopathisch middel voor mij het meest geschikt zou zijn. Bij de kleine pilletjes kreeg ik een duidelijke handleiding hoe ze in te nemen en wat ik daarvan kan verwachten. De inname verliep bij mij in 3 fasen met steeds 2 weken er tussenin. Al na de 2e fase namen de opvliegers af en na de 3e fase waren zij geheel verdwenen. Ook de hartkloppingen zijn niet meer teruggekomen. Voor mij is dit een fantastisch resultaat. Dank je wel Monique!

Jolanda Heijblom-Grosjean, Lunteren