ADHD of ADD

Kinderen met ADHD of ADD hebben vaak baat bij homeopathie. Medicatie als Ritalin of Concerta kennen bijwerkingen als slapeloosheid, angsten en achterblijven in groei.

Kinderen met ADHD of ADD hebben vaak baat bij homeopathie. Medicatie als Ritalin of Concerta kennen bijwerkingen als slapeloosheid, angsten en achterblijven in groei. Homeopathie biedt een goed alternatief. Uit Zwitsers onderzoek, gepubliceerd in het British Journal, blijkt dat bij een groep van 115 kinderen na het gebruik van homeopathie, maar liefst 75% verbetering ervoer. Die verbetering was 73%, niet gering. Homeopathie heeft geen schadelijke bijwerkingen, ook niet op de lange termijn. De moeite waard om eens te overwegen. Hier een voorbeeld uit de praktijk.

ADHD en Eva

Eva van 13 jaar heeft moeite om mee te komen op de middelbare school. Ze is in de klas erg bewegelijk en snel afgeleid. Het kost haar moeite om een uur op haar stoel te blijven zitten. Dan moet ze iets doen en gaat met haar armen zwaaien en met haar hoofd bewegen. Andere kinderen vinden dit raar en ze heeft weinig vriendinnen. Thuis kan ze zich uitleven en speelt ze veel buiten. Het is lastig om haar b.v. haar kamer op te laten ruimen want ze is snel weer met andere dingen bezig en het lijkt soms net alsof ze haar moeder niet hoort, als die haar vraagt iets te doen. Na uitvoerig onderzoek wordt ADHD bij haar vastgesteld en Ritalin voorgeschreven. Haar ouders willen dit liever niet en komen met Eva op consult.

Elk kind is anders en daarom wil ik veel van Eva weten. Wanneer is ze druk in haar hoofd en hoe voelt dat dan? Wat vindt ze ervan dat ze niet zo veel vriendinnen heeft? Wat vindt ze fijn om te doen en waar houdt ze niet van? Nadat ik een goed beeld heb gekregen van Eva krijgt ze een homeopathisch middel. Na vier weken zie ik haar terug. Op school let ze dan al beter op. Thuis is ze ook wat meer bij de les; haar ouders hoeven niet meer alles vier keer te vragen. Ze doet haar best en zit beter in haar vel.