Terugkerende blaasontsteking

Een terugkerende blaasontsteking komt veel voor, vooral bij vrouwen. Deze kwaal kan erg pijnlijk zijn en bovendien zorgen voor complicaties als een nierbekkenontsteking. Vermoedt u een blaasontsteking, ga dan altijd langs uw huisarts. Symptomen van een blaasontsteking zijn bijvoorbeeld vaak moeten plassen, pijn bij het plassen, loze aandrang (het gevoel hebben dat u moet plassen maar er komt niets), pijn in de onderbuik of de onderrug. Ook kan uw urine anders gaan ruiken of gaan stinken en er kan bloed bij zitten.

Blaasontsteking voorkomen

Om een blaasontsteking te voorkomen is het belangrijk om genoeg te drinken en te gaan plassen als u voelt dat u moet. Wat ook kan helpen is om bij de eerste verschijnselen vitamine C te gaan slikken in een hoge dosering (2.000 mg per dag). Ook cranberries kunnen een ontsteking soms in de kiem smoren. Komen uw blaasontstekingen regelmatig terug, denk dan eens aan homeopathie. Dat kan een nieuwe antibioticakuur voorkomen.

Praktijkvoorbeeld

Josje is een vrouw van 43 jaar. Elk najaar als de temperaturen dalen en het buiten koud en nat wordt, is het raak. Dan heeft Josje last van een blaasontsteking. Soms wel meerdere achter elkaar. Ze kleedt zich warmer, gaat buiten niet op een koude stoel of muurtje zitten maar kan het toch niet voorkomen. Omdat ze in de herfst weet dat een nieuwe blaasontsteking waarschijnlijk is, heeft ze een passend homeopathisch middel genomen om de klachten voor te zijn. Hiermee is ze vorige winter zonder blaasontsteking doorgekomen. Daar is ze erg blij mee.