Homeopathie en depressie

Nergens zin in, somberheid, moe, angstig, slecht slapen. Een depressie kan zich op allerlei manieren uiten en dit zijn enkele voorbeelden. Maar ook onrust of juist heel passief zijn, huilbuien, schuldgevoel, meer of juist minder honger. Een depressie kent vele vormen.  Herkent u dit? Misschien bent u al onder behandeling van een psycholoog of gebruikt u antidepressiva.  Als u van uw depressie af wil en de bijwerkingen van antidepressiva zat bent, dan is homeopathie een milde en effectieve manier om u snel beter te voelen.

depressie

U bent niet de enige

Een schrale troost: u bent niet de enige. Een depressie staat wereldwijd op de vierde plaats van meest voorkomende ziekten. In ons land krijgt 7% van de mensen er vroeg of laat mee te maken. En het kan ook lichamelijke gevolgen hebben. Een depressie levert een grote bijdrage aan het ontstaan van hart- en vaatziekten. Het zorgt voor ziekteverzuim op het werk, meer dan welke ziekte ook. Want ja, het is een ziekte. Depressies zijn erfelijk. Ze kunnen te maken hebben met een verstoring in de balans van bepaalde stoffen in de hersenen, of met een afwijkende hersenactiviteit. Niets om u voor te schamen, maar soms wel moeilijk om over te praten.

Depressie en antidepressiva

Niet iedereen heeft baat bij antidepressiva zoals Seroxat, Efexor, Cipramil, Remeron of Doxepine. Bij zo’n 30% van de mensen die ze gebruikt heeft het geen effect. Bovendien zorgen deze medicijnen voor een verlichting van uw symptomen maar ze bieden geen oplossing. De bijwerkingen als sufheid of slapeloosheid zijn vaak vervelend. Denk eens aan homeopathie. Dit heeft geen schadelijke bijwerkingen en zorgt dat uw zelfgenezend vermogen weer gaat werken. Dat u op een andere manier naar uw problemen kijkt en het makkelijker vindt om hier een oplossing voor te zoeken.

Een voorbeeld uit de praktijk

Leo is 45 jaar en heeft een goed lopend loodgietersbedrijf. Een vrouw, twee kinderen en een mooi huis. Hij heeft eigenlijk alles en verwijt zichzelf dat hij last heeft van een depressie. Als hij ’s ochtends wakker wordt kost het hem veel moeite om de dag te beginnen. Hij zou het liefst de hele dag in bed willen blijven liggen omdat hij zich altijd somber voelt. Eigenlijk over alles; hij is bang dat het minder goed gaat met zijn bedrijf, dat zijn kinderen iets overkomt. Hij heeft geen plezier meer in zijn hobbies. Daarnaast slaapt hij slecht en smaakt het eten hem veel minder.

De huisarts heeft hem antidepressiva voorgeschreven. In het begin had hij daar baat bij maar hij merkt er nu niets meer van. Leo vertelt me hoe zijn klachten zijn begonnen, waar hij het meeste last van heeft, hoe hij verder in het leven staat. Het homeopathisch middel wat ik hem adviseer past bij zijn persoonlijkheid en bij zijn klachten. Na een maand zie ik hem terug. Hij staat ’s ochtends weer goed op en heeft zin in de dag. Zijn zorgen zijn veel minder geworden. Homeopathie kan goed samen met medicatie van de arts, maar Leo heeft in overleg met zijn huisarts besloten om de antidepressiva af te bouwen. Hij heeft er vertrouwen in dat het goed blijft gaan. En ik ook.

Als u van uw depressie af wil en de bijwerkingen van antidepressiva dus zat bent, dan is homeopathie een milde en effectieve manier om u snel beter te voelen. Ik heb inmiddels veel mensen met succes mogen behandelen. Ervaar het zelf en neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak.