Fibromyalgie

De pijn zit vooral in spieren, bindweefsel en in en rond gewrichten.  De klachten kunnen erg wisselen qua intensiteit maar er zijn geen aantoonbare beschadigingen of veranderingen in het lichaam te ontdekken. Vooral vrouwen hebben last van fibromyalgie.

Fibromyalgie en homeopathie

Met homeopathie kunnen klachten als pijn en stijfheid verminderen. Daarmee kan het gebruik van pijnstillers overbodig worden, of zijn minder pijnstillers nodig. Daarnaast zie ik geregeld dat stemmingswisselingen minder worden en dat vrouwen het makkelijker gaan vinden om een stapje terug te doen als dat nodig is. Niet steeds maar doorgaan omdat ze denken dat dit van hen wordt verwacht, maar soms even gas terug nemen.

Sinds puberteit al last van fibromyalgie

Linde heeft sinds haar puberteit last van fibromyalgie. Vooral ’s ochtends kost het haar veel moeite om op gang te komen. Kleine bewegingen doen haar dan al pijn en het liefst blijft ze lang in bed liggen. Ze is altijd moe en heeft veel last van hoofdpijn. Soms voelt ze zich tachtig in plaats van een jonge vrouw die in de bloei van haar leven zou moeten zijn. Linda mag geen fouten maken. Als er op het werk iets mis gaat, of ze vergeet haar zoon een keer zijn gymkleren mee te geven kan ze zich dit enorm aantrekken. Haar huis is nooit schoon genoeg.

Met een homeopathisch middel komt ze ’s ochtends beter uit bed. Haar pijn is aanzienlijk minder en pijnstillers heeft ze veel minder nodig. Ze wordt daarnaast wat makkelijker in huis en op het werk. Iedereen maakt fouten, zij ook en ze zit er minder mee.

Fibromyalgie staat ook wel bekend als weke delen reuma. Verschillende klachten (pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen) komen tegelijk voor.