Gordelroos

Gordelroos (herpes zoster) is een infectie die een pijnlijke uitslag geeft van met vocht gevulde blaasjes. Waterpokken en gordelroos worden door hetzelfde virus (varicella-zoster) veroorzaakt.

Blaasjes

Het begint meestal met koorts, rillingen en je niet lekker voelen. Na een dag of vier ontstaan de blaasjes, die maar een beperkt gedeelte van de huid beslaan. Vaak zitten ze op de romp en aan één kant van uw lichaam. Binnen een week drogen de blaasjes in maar tot die tijd zijn ze besmettelijk. Soms ontstaan echter blaren op grotere gebieden van de huid en kan het langer duren voordat dit geneest.
Vooral bij oudere mensen kan er chronische pijn blijven in het gebied wat is aangetast. De zenuw die daar loopt is geïnfecteerd en de huid die door die zenuw wordt geïnnerveerd noem je ook wel dermatoom.

Immuniteit

Na het doormaken van gordelroos bent u meestal levenslang immuun. Gelukkig maar, want het is een pijnlijke aandoening die niet altijd ongevaarlijk is. Als uw gezichtszenuw is aangetast kan de gordelroos uw oog en gezichtsvermogen aantasten.

Heeft u al langer last van gordelroos en komt u er maar niet doorheen? Ik help u graag om een passend homeopathisch middel te vinden, wat zorgt dat uw weerstand zo optimaal mogelijk gaat werken. Daarnaast kijk ik welke vitamines en supplementen u kunnen helpen om deze pijnlijke infectie korter te laten duren. Neem gerust contact op.

Pijnlijk en soms langdurig