Gordelroos

Gordelroos (herpes zoster) is een huiduitslag aan één kant van uw lichaam. Vaak geneest gordelroos vanzelf, maar soms kan het langer duren. Ook kan gordelroos erg pijnlijk zijn en een grieperig gevoel met koorts geven. Met homeopathie vermindert de pijn en bent u sneller van uw klachten af. Hieronder een voorbeeld.

Praktijkvoorbeeld

Een vrouw van 68 jaar heeft gordelroos. Klachten zijn o.a. een zeer pijnlijke huid, de vorming van blaasjes, jeuk, het gevoel alsof ze griep krijgt en nergens meer zin in hebben. De kleding op haar huid doet haar pijn. Gewoonlijk is ze nog erg actief maar door de pijn en het ziek zijn heeft ze nergens meer zin in. Gordelroos kan weken tot maanden duren en hier heeft ze zich op voorbereid, maar ze zou graag wat minder pijn willen en zich prettiger voelen.

Om een passend homeopathisch middel te zoeken vraag ik naar alle bijzonderheden rondom de klacht en ze vertelt me dat ze zodra ze buiten komt, enorme koude rillingen krijgt. Voordat ze gordelroos kreeg heeft ze dit nooit gehad. Het homeopathisch middel wat past bij haar klachten neemt ze in. De pijn neemt de volgende dag af en na een paar dagen heeft ze weer zin om een stuk te fietsen en de deur uit te gaan. Ze voelt de gordelroos nog wel maar de pijn en jeuk zijn verminderd. Daarnaast neemt haar energie weer toe.