Kinderen krijgen meer weerstand met homeopathie

Homeopathie geeft kinderen weerstand. Niet alleen letterlijk zodat ze ze minder vaak verkouden zijn of een oorontsteking hebben maar ook in de zin van zelfverzekerder worden en minder bang. Heeft uw kind faalangst, vindt hij het moeilijk om zich te concentreren, slaapt hij slecht door enge dromen? Homeopathie kan het leven van uw kind (en van u als ouder) een stuk prettiger maken. Het heeft geen schadelijke bijwerkingen en het homeopathisch middel is makkelijk in te nemen en smaakt lekker.

Uit Frans onderzoek in januari 2014 is gebleken dat met homeopathie minder antibiotica wordt gebruikt. Bij 518 volwassenen én kinderen met een infectie van de bovenste luchtwegen bleek antibiotica 57% minder vaak te worden voorgeschreven ten opzichte van een reguliere behandeling.

Hieronder enkele voorbeelden uit de praktijk.

Kind vind het moeilijk om naar bed te gaan

Isa is zeven jaar. Ze vindt het moeilijk om naar bed te gaan. Het bedritueel duurt steeds langer omdat ze er tegenop ziet om alleen in haar kamer te liggen. Het licht moet aanblijven en onder haar bed en in de kast wordt altijd gecontroleerd of er geen dieven of spoken zitten. Voordat ze eens in slaap valt is het 23.00 uur. ‘s Nachts wordt ze vaak wakker van enge dromen. Ze is dan erg overstuur. Met een homeopathisch middel wat past bij haar angsten en karakter wordt de situatie gelukkig anders. Ze slaapt veel sneller en de enge dromen zijn voorbij. Isa en haar ouders slapen weer lekker.

Oorontsteking bij kinderen

De vierjarige Jeroen kwakkelt elke winter. Hij is veel verkouden, moet ’s nachts hoesten en heeft geregeld een oorontsteking. De KNO-arts adviseert buisjes. Jeroen is bleek, stilletjes en snel moe. Op basis van zijn klachten en karakter schrijf ik hem een homeopathisch middel voor. De verkoudheden verminderen en hij heeft geen oorontsteking meer gehad. Verder is Jeroen minder moe; uit school heeft hij nog energie om met een vriendje lekker buiten te spelen, terwijl hij voorheen onder een dekentje op de bank lag. Buisjes zijn niet meer nodig.

*Buisjes vallen na 3-6 maanden vaak weer uit de oren en dan komt het probleem waarvoor ze zijn geplaatst, vocht achter het trommelvlies, soms weer terug. Homeopathie versterkt dan de weerstand waardoor je vaak ziet dat geen nieuwe buisjes meer hoeven te worden geplaatst omdat er niet opnieuw vocht ontstaat.

Krentenbaard

Luuk is vijf jaar. Sinds een paar maanden heeft hij krentenbaard, een besmettelijke huidinfectie. Niet gevaarlijk maar wel heel vervelend en ontsierend. Rond zijn neus en mond heeft hij grote plekken. Van de huisarts heeft hij een antibioticazalf gekregen, helaas heeft die weinig effect. In zijn peutertijd heeft Luuk veel antibiotica gehad en zijn ouders willen liever niet dat hij dit opnieuw gebruikt, alleen als het niet anders kan.

Nadat Luuk en zijn ouders bij me zijn geweest en me hebben verteld over zijn gezondheid, karakter, babytijd en allerlei andere bijzonderheden, geef ik Luuk een homeopathisch middel mee wat past bij zijn klacht en bij het jongetje wat hij is. Binnen een week trekt de krentenbaard weg. Hij heeft er nu, een jaar later, nooit meer last van gehad.

ADHD

Eva van 13 heeft moeite om mee te komen op de middelbare school. Ze is in de klas erg bewegelijk en snel afgeleid. Het kost haar moeite om een uur op haar stoel te blijven zitten. Dan moet ze iets doen en gaat met haar armen zwaaien en met haar hoofd bewegen. Andere kinderen vinden dit raar en ze heeft weinig vriendinnen. Thuis kan ze zich uitleven en speelt ze veel buiten. Het is lastig om haar b.v. haar kamer op te laten ruimen want ze is snel weer met andere dingen bezig en het lijkt soms net alsof ze haar moeder niet hoort, als die haar vraagt iets te doen. Na uitvoerig onderzoek wordt ADHD bij haar vastgesteld en Ritalin voorgeschreven. Haar ouders willen dit liever niet en komen met Eva op consult.

Elk kind is anders en daarom wil ik veel van Eva weten. Wanneer is ze druk in haar hoofd en hoe voelt dat dan? Wat vindt ze ervan dat ze niet zo veel vriendinnen heeft? Wat vindt ze fijn om te doen en waar houdt ze niet van? Nadat ik een goed beeld heb gekregen van Eva krijgt ze een homeopathisch middel. Na vier weken zie ik haar terug. Op school let ze dan al beter op. Thuis is ze ook wat meer bij de les; haar ouders hoeven niet meer alles vier keer te vragen. Ze doet haar best en zit beter in haar vel.

Bel 06 – 30 65 16 23 mail info@mdupau.nl of zet me alvast in je contacten met de vCard

Lunteren

Lage Veldweg 18
6741 JL LUNTEREN
06 – 30 65 16 23
Routebeschrijving »

Wageningen

Therapeuticum ’t Waag
Generaal Foulkesweg 4
6703 BR WAGENINGEN
06 – 30 65 16 23
Routebeschrijving »

Beroepsvereniging

Mijn praktijk is aangesloten bij de NVKH (Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten) onder lidnr. 02 -1746 en BKHD (Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren) onder lidnr. 50117.

Licentiecode RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg): 170340R.