Klachten na vaccinaties

Vaccinaties verlopen niet altijd probleemloos. Bijwerkingen en klachten als koorts, zich niet lekker voelen of roodheid en pijn rond de prikplek komen vaak voor. Zuigelingen slapen na de inenting soms onrustiger of hebben meer slaap nodig. Na een vaccinatie kan het ook gebeuren dat uw kind langdurig gaat huilen of zeer hoge koorts krijgt.

Vaccinaties en bijwerkingen

Bijwerkingen die zelden voorkomen zijn koortsstuipen, wegraken, heftige uitslag of verkleurde benen. Raadpleeg in zulke gevallen altijd uw huisarts en informeer het consultatiebureau. Wilt u meer weten over vaccinaties, het nut hiervan en de bijwerkingen? Naast de informatie van het consultatiebureau is er ook de website www.nvkp.nl, die vaccinaties van een andere kant belicht.

Heeft uw kind al eens gereageerd op een vaccinatie en wilt u de kans op bijwerkingen verkleinen? Of is uw kind na een inenting niet meer de oude? Homeopathie is hiervoor de aangewezen geneeswijze.

Een voorbeeld uit de praktijk

Josine is 11 maanden en gevaccineerd volgens schema. Elke keer is ze er dagenlang hangerig van geweest. Ze heeft hoge koorts gekregen en haar moeder vond haar erg lang uit haar doen. Ze ziet op tegen de volgende vaccinaties, die ze binnenkort zou moeten krijgen. Door het passende homeopathische middel direct na de vaccinatie te geven heeft Josine bij de volgende inenting geen last van bijwerkingen.