Krentenbaard, een infectie van de huid

Krentenbaard ofwel impetigo is een besmettelijke infectie van de huid. Plekken zitten vaak in het gezicht, rond neus en mond maar kunnen over het hele lichaam voorkomen. Iedereen kan besmet raken, maar vooral kinderen hebben er last van. Krentenbaard kan hardnekkig zijn en lang duren. Een goede hygiëne is belangrijk om besmetting te voorkomen.

De ziekte wordt overgedragen via de handen of besmet speelgoed, maar ook door hoesten of niezen. Totdat de wondjes zijn ingedroogd is de krentenbaard besmettelijk. Bij de behandeling van krentenbaard wordt vaak begonnen met fusidinezuurcrème. Als dit onvoldoende effect heeft, wordt een antibioticakuur voorgeschreven. Maar het kan ook anders.

krentenbaard

Praktijkvoorbeeld krentenbaard

Luuk is vijf jaar. Sinds een paar maanden heeft hij krentenbaard. Niet gevaarlijk, wel heel vervelend en ontsierend. Rond zijn neus en mond heeft hij grote plekken. Van de huisarts heeft hij een antibioticazalf gekregen, helaas heeft die weinig effect. In zijn babytijd heeft Luuk veel antibiotica gehad en zijn ouders willen liever niet dat hij dit opnieuw gebruikt, alleen als het niet anders kan. Nadat Luuk en zijn ouders bij me zijn geweest en me hebben verteld over zijn gezondheid, karakter, babytijd en allerlei andere bijzonderheden, geef ik Luuk een homeopathisch middel mee wat past bij zijn klacht en bij het jongetje dat hij is. Binnen een week trekt de krentenbaard weg. Hij heeft er daarna geen last meer van gehad.

Lees nog meer op wikipedia over krentenbaard.

Bel 06 – 30 65 16 23 mail info@mdupau.nl of zet me alvast in je contacten met de vCard

Klassieke Homeopathie Lunteren

Lage Veldweg 18
6741 JL LUNTEREN
06 – 30 65 16 23
Routebeschrijving »

Klassieke Homeopathie Wageningen

Therapeuticum ’t Waag
Generaal Foulkesweg 4
6703 BR WAGENINGEN
06 – 30 65 16 23
Routebeschrijving »

Beroepsvereniging

Mijn praktijk is aangesloten bij de NVKH (Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten) onder lidnr. 02 -1746 en BKHD (Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren) onder lidnr. 50117.

Licentiecode RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg): 170340R.

Behandelvoorwaarden en privacy