Menstruatieklachten

Veel vrouwen hebben last van menstruatieklachten. Buikpijn is het meest bekend. Maar ook pijn in de onderrug, hoofdpijn, veel bloedverlies, diarree en stemmingswisselingen komen voor. Daarnaast kan het uitblijven (amenorroe) of onregelmatig zijn van de menstruatie problemen geven, zeker als u een kinderwens hebt. 

De week voor de menstruatie

Heeft u de week voor de menstruatie klachten als snel boos zijn, hoofdpijn, vocht vasthouden, een opgezwollen gevoel of pijnlijke borsten? Dan kan er sprake zijn van PMS. Deze afkorting staat voor het premenstrueel syndroom en is een verzamelnaam voor een aantal lichamelijke en psychische klachten in de week voordat u ongesteld wordt. Ongeveer de helft van de vrouwen heeft hier last van en ook pubers kunnen er al maandelijks onder lijden. Sommige vrouwen hebben baat bij de pil. Anderen bij een antidepressivum, wat wel iets zegt over de invloed van PMS op het dagelijks functioneren. 

Homeopathie bij menstruatieklachten

Homeopathie kan uw klachten voor of tijdens de menstruatie verlichten op een natuurlijke manier. Om het middel te vinden wat bij u en uw cyclus past wil ik graag meer weten over uw klachten, gezondheid, leefpatroon etc. Naast een passend homeopathisch middel kijk ik of vitamines of supplementen kunnen helpen om uw klachten te verlichten. 

Wilt u meer weten? Neem gerust contact op. En bent u aanvullend verzekerd? Dan wordt een afspraak vaak gedeeltelijk vergoed.

Pijn, veel bloedverlies, stemmingswisselingen. Het kan anders.