Menstruatieklachten

Veel vrouwen hebben last van menstruatieklachten. Buikpijn is het meest bekend. Maar ook pijn in de onderrug, hoofdpijn, veel bloedverlies, zweten, diarree en stemmingswisselingen komen voor. Daarnaast kan het uitblijven of onregelmatig zijn van de menstruatie problemen geven, zeker als u een kinderwens hebt. Heeft u de week voor de menstruatie klachten als snel boos zijn, hoofdpijn, vocht vasthouden, een opgezwollen gevoel of pijnlijke borsten? Dan kan er sprake zijn van PMS.

Homeopathie kan uw klachten rond de menstruatie verhelpen of verminderen.

Een voorbeeld uit de praktijk

Inge is 32 jaar, getrouwd en ze heeft een dochter. Graag zou opnieuw zwanger willen raken. Haar menstruatiecyclus is echter onregelmatig. Soms is ze maanden niet ongesteld, het is daarom lastig om te bepalen wanneer ze vruchtbaar is. Als ze uiteindelijk menstrueert heeft ze hier veel last van. Ze verliest veel bloed en heeft de eerste twee dagen zulke buikkrampen dat ze zich ziek moet melden op het werk en in bed ligt.

Met een homeopathisch middel dat past bij haar klachten verdwijnt de pijn als ze ongesteld is. Daarnaast menstrueert ze regelmatiger. Zeven maanden na het eerste consult is ze weer zwanger.