Migraine, hoofdpijn en homeopathie

Migraine kan uw leven behoorlijk ontwrichten. Naast de hoofdpijn en het ongemak van een aanval is ook de nasleep vaak vervelend. Het idee dat het op elk moment kan plaatsvinden geeft soms stress en onzekerheid. Homeopathie kan hierbij helpen, zorgen dat het aantal aanvallen aanzienlijk afneemt en dat de pijn die hiermee gepaard gaat minder wordt. Het heeft geen schadelijke bijwerkingen en is niet versuffend.

migraine

Hoe verloopt uw hoofdpijn?

In de homeopathie kijken we naar alles wat uw hoofdpijn bijzonder maakt. Bij migraine horen vaak meer verschijnselen zoals misselijkheid, trek of juist afkeer van bepaald eten of drinken, het heel koud of heel warm hebben. Wat maakt uw migraine anders? Met al uw informatie zoek ik een homeopathisch middel wat past bij de manier waarop uw aanval verloopt en wat daardoor voor u persoonlijk het beste werkt. Ik heb zelf lang last gehad van migraine en kan me daarom goed inleven in uw situatie.

Een aantal praktijkvoorbeelden laat zien wat homeopathie kan betekenen.

Migraine door stress

Een vrouw van 48 jaar heeft al jaren migraine, de hoofdpijn wordt voorafgegaan door het zien van vlekken en een verstoord beeld (een zgn. aura). Ze is een harde werker en volgt naast haar drukke baan ook een studie. Dit combineert ze met haar gezin met drie jonge kinderen. Er blijft geen tijd over voor ontspanning, sport of andere hobbies. De migraine is er vooral als het haar allemaal teveel wordt. Ze moet dan gaan slapen om de hoofdpijn te laten verdwijnen en zelfs hier neemt ze niet altijd de tijd voor. Met een homeopathisch middel vermindert het aantal aanvallen aanzienlijk. Daarnaast neemt ze meer tijd voor dingen die ze leuk vindt, zoals wandelen en zwemmen met haar kinderen.

Migraine op vaste momenten

Een vrouw van 34 jaar heeft vanaf haar 14e jaar last van migraine. Die is er maandelijks, een paar dagen voor haar menstruatie. Ze ligt dan een dag op bed en is daarnaast erg misselijk. Eten houdt ze niet binnen en van wat vettere dingen wordt ze nog zieker. Het is een vriendelijke, zachtaardige vrouw. Naast de hoofdpijn waar ze ziek van is, vindt ze het ook vervelend dat ze zich maandelijks moet ziek melden op haar werk. Ze krijgt een homeopathisch middel wat past bij haar aanvallen en bij de manier waarop ze in elkaar zit. Het afgelopen half jaar heeft ze slechts een aanval gehad. De medicijnen die ze gebruikte om een aanval te stoppen heeft ze niet meer nodig.

Wilt u minder aanvallen, minder pijn en een behandeling van uw extreme hoofdpijn of migraine zonder vervelende bijwerkingen? Er is met homeopathie vaak wél wat aan te doen! Ervaar het zelf en neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak.

Minder klachten, geen schadelijke bijwerkingen