Oorontsteking

Vooral bij jongere kinderen komt oorontsteking geregeld voor. Wat begint met een gewone verkoudheid kan eindigen in een pijnlijk oor. Bij sommige kinderen worden dan buisjes geplaatst, waardoor het vocht achter het trommelvlies beter kan worden afgevoerd. Maar buisjes vallen na een aantal maanden vaak weer uit de oren en dan komt het probleem soms weer terug. Homeopathie versterkt dan de weerstand waardoor je vaak ziet dat geen nieuwe buisjes meer hoeven te worden geplaatst. Twee voorbeelden uit de praktijk.

Onsteking aan middenoor

Jeroen is vier jaar en kwakkelt elke winter. Hij is dan veel verkouden, moet ’s nachts hoesten en heeft geregeld een ontsteking aan het middenoor. Hij heeft twee keer buisjes gekregen. Nu het winter wordt en de verkoudheden weer beginnen, willen zijn ouders deze ingreep voorkomen. Op basis van zijn klachten en karakter krijgt hij een passend middel. De verkoudheden verminderen en Jeroen heeft geen oorontsteking meer gehad. Verder is hij minder moe. Uit school heeft hij nog energie om met een vriendje te spelen, terwijl hij voorheen onder een dekentje op de bank lag.

Ooronsteking en slapen

Esther van drie jaar slaapt slecht. Ze heeft al een tijdje last van haar oren en wordt een paar keer per nacht wakker van de pijn. Daarnaast is ze vaak verkouden en een flinke hoestbui zorgt ook dat ze weer huilend in haar bed ligt. Het hele gezin lijdt onder het wakker worden ‘s nachts en de ouders willen graag dat ze minder hoest, geen oorpijn meer heeft en lekker doorslaapt. Homeopathie helpt Esther om haar weerstand op peil te krijgen. Ze is na een homeopathisch middel veel minder vaak verkouden. De oorpijn is over en ze wordt ‘s nachts niet meer wakker.