Pijn in gewrichten

Pijn in uw gewrichten kan u flink beperken in uw dagelijks leven. Sommige bewegingen zijn lastig of lukken helemaal niet meer. Gewrichtsklachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door overbelasting, artrose of een ontsteking. Wat kunt u eraan doen?

Blijf bewegen

In ieder geval blijven bewegen, ook als het pijn doet of stijf aanvoelt. Rust roest. Door in beweging te blijven, versterkt u de spieren rondom het pijnlijke gewricht. Zwemmen of fietsen zijn bewegingen die uw lichaam goed doen en uw gewricht op een positieve manier belasten. Ook fysiotherapie kan een oplossing bieden. Zeker als u door de pijn een verkeerde houding hebt aangeleerd, waarvan u ook weer pijn kunt hebben. En daarnaast homeopathie. Dit heeft niet de vervelende bijwerkingen die sommige pijnstillers hebben. Bij homeopathie kijk ik naar het moment waarop de klachten zijn ontstaan maar ook naar de dagen waarop u meer of minder last heeft. Is dit na intensieve beweging? Bij bepaald weer? Na een nacht slapen of juist na het sporten?  Met de informatie die u geeft zoek ik een homeopathisch middel wat past bij u en uw klachten.  Zonder schadelijke bijwerkingen.

Last van gewrichten

Els is 50 jaar en heeft sinds een jaar last van haar gewrichten. Vooral van haar vingers en knieën. Ze is hiervoor bij de huisarts geweest en die gaf aan dat het een klacht is die regelmatig voorkomt bij vrouwen in de overgang. Als de pijn erg is neemt ze soms een pijnstiller, maar dit vindt ze eigenlijk niet prettig. Na een consult, waarbij ze ook heeft verteld over haar gezondheid, klachten in het verleden en andere bijzonderheden geef ik haar een homeopathisch middel mee. Na een maand zie ik haar terug. Haar gewrichtsklachten zijn met zo’n 80 % verbeterd. Alleen als ze ’s ochtends uit bed komt is ze nog wat stijf. Maar ze kan weer doen wat ze wil, zonder de pijn van voorheen. Een pijnstiller heeft ze niet meer nodig gehad.