Slaapproblemen

Nachtbrakers: veel ouders kunnen erover meepraten. Slecht inslapen, ‘s nachts aan je bed staan of steeds huilend wakker worden; slaapproblemen bij kinderen komen geregeld voor. En na een tijd kan dat het hele gezin uitputten want niets is zo fijn als een nacht goed doorslapen. Door steeds maar wakker te worden beland je niet in je diepe slaap, die iedereen nodig heeft.

Ook zo’n 10% van alle volwassen mensen heeft last van slecht slapen. Moeilijk in slaap vallen of gedurende de nacht wakker worden en dan niet meer kunnen slapen. Homeopathie helpt bij slapeloosheid en heeft geen vervelende bijwerkingen. Het is veilig voor kinderen en grote mensen. Enkele voorbeelden uit de praktijk.

slaapproblemen homeopathie

Enge dromen

Isa is zeven jaar. Ze vindt het moeilijk om naar bed te gaan. Het bedritueel duurt steeds langer omdat ze er tegenop ziet om alleen in haar kamer te liggen. Het licht moet aanblijven en onder haar bed en in de kast zoekt ze altijd naar dieven en spoken. Voordat ze eens in slaap valt is het 23.00 uur. ’s Nachts wordt ze vaak wakker van enge dromen. Ze is dan overstuur. Met een homeopathisch middel wat past bij haar angsten en karakter wordt de situatie gelukkig anders. Ze slaapt sneller in en de enge dromen zijn voorbij. Isa en haar ouders slapen weer lekker.

Doormalen

Joop heeft een drukke baan als accountmanager. Hij vindt het lastig om ‘s avonds het werk van zich af te zetten en gaat vaak te lang door. Als hij gaat slapen blijven de gedachten maar malen. Het duurt soms een paar uur voordat hij in slaap valt. Hij denkt aan targets, deadlines en aan wat hem de volgende dag nog te doen staat. De hoeveelheden koffie die hij overdag drinkt om op de been te blijven helpen daarbij ook niet. Een homeopathisch middel wat past bij zijn slaapprobleem en bij alles daar omheen zorgt dat hij ‘s avonds minder lang doorgaat en het werk beter van zich af kan zetten. Hij slaapt ‘s avonds beter in en is overdag uitgerust.

Wilt u dat uw kind of u zelf lekker doorslaapt? Ik help u graag. Maak een afspraak, dan kijk ik welk middel het beste voor u werkt.

Homeopathie helpt bij slapeloosheid en heeft geen vervelende bijwerkingen.