Waterwratjes

waterwratjes behandelenVeel kinderen krijgen vroeg of laat waterwratjes. Ze worden ook wel bolhoedwratten genoemd. Waterwratten kunnen geen kwaad maar bij het open krabben ontstaan soms ontstekingen of littekens. Ook de jeuk die soms voorkomt kan vervelend zijn voor uw kind. Daarbij is het geen fijn gezicht. De huisarts doet er over het algemeen niets aan, waterwratten verdwijnen in de loop der tijd vanzelf. Vaak binnen een jaar, maar sommige kinderen hebben er een paar jaar last van.

Besmettelijk

Een waterwrat is het gevolg van een virus (molluscum contagiosum). Dit virus verspreidt zich via het vocht in de wratjes. Ik zie vaak dat kinderen de eerste klachten krijgen rond hun zwemlessen. Daar lopen ze het misschien wel op, maar het kan ook op vroegere leeftijd, rond een jaar of als ze ouder zijn.

In mijn praktijk zie ik regelmatig kinderen met waterwratten. Homeopathie behandelt deze van binnenuit: door een passend middel te geven. Dit stimuleert de weerstand en het zelfgenezend vermogen van uw kind. Het heeft geen schadelijke bijwerkingen en uw kind hoeft het (smakelijke) middel maar eens per week in te nemen. .

Sem schaamt zich voor waterwratten

Een praktijkvoorbeeld. Sem heeft sinds een jaar last van waterwratjes. De huisarts heeft er een paar weggehaald maar ze blijven terugkomen. Soms krabt hij ze open. In de zomer schaamt hij zich want zijn borst zit helemaal vol en hij durft dan geen zwembroek aan. Sem is een rustige jongen van 9 jaar. Op school laat hij zich nogal eens op zijn kop zitten door sommige jongens in de klas. Sem krijgt een homeopathisch middel wat past bij de waterwratjes en bij zijn karakter. Na drie weken zijn alle wratjes ingedroogd. Bovendien is hij op school mondiger geworden. Hij heeft een paar van de vervelende jongens gezegd dat hij niet wil dat ze hem plagen. En hij kan weer met een gerust hart naar het zwembad.

Heeft uw kind al langer last van waterwratjes? Neem contact op voor meer informatie of een afspraak. Ik help hem/haar graag om er sneller vanaf te komen.

Onschadelijk maar storend.