Homeopathie voor dieren

Als uw dieren ziek zijn of een gedragsprobleem hebben, biedt homeopathie vaak een oplossing. Denk aan jeuk bij de hond, koliek bij het paard of terugkerende blaasontstekingen bij uw kat. Homeopathie heeft geen schadelijke bijwerkingen.

Bent u voor uw hond of kat aanvullend verzekerd bij Reaal Dier & Zorg? Dan worden mijn consulten vergoed. En is afstand voor u een bezwaar? Een afspraak via Skype is mogelijk.

Gedragsproblemen en homeopathie

Gedragsproblemen zoals angst om alleen te zijn, bang voor vuurwerk of onweer zijn niet alleen erg vervelend voor uw dier maar ook voor uzelf. Homeopathie helpt de klachten doen verdwijnen of sterk verbeteren. Om te kijken welk middel voor uw dier het beste werkt, wil ik veel informatie over o.a. de klacht, het moment waarop het is begonnen, geschiedenis en karakter van uw dier. Daarmee kijk ik welk homeopathisch middel bij uw dier past. Geen dier is hetzelfde en homeopathie is maatwerk.

Jeuk of huidproblemen

Geregeld behandel ik dieren met ernstige jeuk. Je ziet dan bijvoorbeeld eczeem, bijtplekken en dwangmatig likken en bijten. Jeuk wordt soms mede veroorzaakt worden door een allergie voor bepaalde stoffen. Dit is niet altijd makkelijk op te lossen en de medicijnen die u hiervoor krijgt van uw dierenarts hebben op de lange duur vaak vervelende bijwerkingen. Gelukkig biedt homeopathie vaak verlichting. Ik kijk dan onder andere naar het begin van de klacht, het moment waarop de jeuk minder is of juist erger, het karakter van uw dier. Het homeopathisch middel wat uw dier krijgt moet bij al deze dingen passen. Hierdoor is het vaak mogelijk dat vijf dieren met jeuk allemaal een ander middel krijgen. Neem gerust contact op met uw vragen als uw huisdier last heeft van jeuk of andere huidproblemen.