Voorbeelden uit de dierenpraktijk

Paard met koliek

Bertus is een Welsh pony van zes jaar. Hij staat na een ontworming sip op stal. De mest is waterdun, hij eet niet en heeft duidelijk last van zijn buik. Met een passend homeopathisch middel is de mest de volgende ochtend alweer normaal en merk je aan Bertus helemaal niets meer.

Hond bang voor vuurwerk

Sheila is een Rottweiler van drie jaar. Sinds haar eerste oud en nieuw is ze erg bang voor vuurwerk. Zodra het knallen weer begint ligt ze rillend onder tafel. Ze wil niet meer naar buiten en als ze los loopt en een knal hoort rent ze naar huis. Met homeopathie is veel te doen aan angst voor vuurwerk. Sheila krijgt een middel wat zorgt dat ze nog wel opschrikt van een knal, maar gewoon naar buiten wil en zich in huis niet meer verstopt. Oud en nieuw verloopt voor baas en hond dit jaar eindelijk eens ontspannen.

Dierendag

Hond met jeuk

Britta is een Boomer-hondje van twee jaar. Al sinds ze als pup in huis kwam heeft ze jeuk, het hele jaar door. Soms krabt ze zich helemaal open. De dierenarts kan niets vinden: geen allergie of andere oorzaken. Met voeding moeten de eigenaren wel oppassen, als Britta eens iets van straat eet is de jeuk de volgende dag nog erger. Britta heeft een slechte start gehad, ze is op vijf weken bij de moederhond weggehaald en daarna met andere pups in een schuur gezeten, totdat haar nieuwe baasjes haar ophaalden toen ze acht weken was. Met een homeopathische middel is de jeuk na een maand al een stuk minder. Na drie maanden is ze voor 80 % jeukvrij. Ze krijgt ook geen klachten meer als ze eens iets vreemds eet.

Kat met blaasgruis

Rover is een rode kater van 6 jaar. Sinds een jaar heeft hij steeds blaasgruis. Hij plast dan moeilijk, er zit bloed bij zijn urine en hij voelt zich niet lekker. Rover krijgt een blaasgruisdieet en is door de dierenarts al meerdere malen behandeld met medicijnen maar de klacht blijft terugkomen.

Rover is een stoere kater. Hij is nergens bang voor en is de baas over andere katten. Als je hem wilt aaien en hij heeft hier niet zo’n zin in dan haalt hij wel eens uit. Verder is het een koukleum, hij ligt het liefst op de verwarming of in het zonnetje.

Het baasje van Rover adviseer ik een homeopathisch middel voor haar kat. Sindsdien heeft hij geen klachten meer gehad. Daarbij is zijn gedrag naar de eigenaar en naar katten in de buurt wat vriendelijker. Hij staat niet meer zo op zijn strepen.

Klachten na narcose bij kater

Fedor is een kater van 11 maanden. Tijdens de narcose die hij krijgt voor castratie stopt hij met ademen. De dierenarts weet hem te reanimeren maar daarna is hij erg veranderd. Hij was altijd speels en actief. Na de ingreep is hij apathisch, angstig en zijn eigenaar krijgt geen contact meer met hem. Hij heeft epileptische aanvallen. De andere katten willen niets meer met hem te maken hebben, terwijl hij altijd met ze speelde. Hij staart nu de hele dag voor zich uit of slaapt.

Soms kan homeopathie zeer snel werken. Op basis van de klachten die hij vertoont adviseer ik een middel. Binnen een half uur nadat de eigenaar dit geeft reageert hij met mauwen en spelen met de andere katten. De klacht is niet meer teruggekomen en Fedor is de oude weer.

Hond geschrokken van een luchtballon

Winnie is een Teckel van 7 jaar. Als op een avond haar baasjes niet thuis zijn, komt er een aantal luchtballonnen laag over het huis. Kennelijk schrikt de hond hier erg van want als de eigenaren thuis komen is ze erg in paniek. Ze gaat blaffen en huilen en als de eigenaren mij bellen hebben ze al een paar slapeloze nachten achter de rug.

Winnie adviseer ik een middel wat goed werkt bij klachten na grote schrik. En het heeft direct resultaat. Al de eerste avond na het geven van het middel is Winnie rustiger. Het geblaf en gehuil is na twee dagen volledig verdwenen.

Homeopathie heeft soms de (onterechte) reputatie dat het langzaam werkt; deze hond bewijst maar weer dat dit niet waar hoeft te zijn.

Klophengst kan niet gecastreerd worden

Mitch is een hengst van 3 jaar oud. Zijn testikels zijn niet ingedaald en daarom kan hij niet gecastreerd worden. Castratie is een ingreep die bij praktisch alle hengsten wordt uitgevoerd, met name om ze handelbaar te houden.

Op basis van wat de eigenaar mij vertelt over Mitch adviseer ik een homeopathisch middel wat past bij zijn klacht, karakter en voorgeschiedenis. Mitch reageert direct op het middel door enorm te gaan zweten. Dit is vaak een positieve reactie. Na drie weken voelt de dierenarts de eerste testikel indalen en nog een paar weken later de tweede. Mitch is vlak daarna gecastreerd en wordt nu ingereden.

Als klassiek homeopaat kies ik een middel wat bij uw dier en zijn klachten past. Bij vijf honden die b.v. niet alleen kunnen zijn kan het zijn dat ze allemaal een verschillend middel krijgen. Raadpleeg me daarom voor een deskundig advies.