Veelgestelde vragen bij homeopathie voor dieren

Wordt homeopathie voor dieren vergoed door de verzekering?

Proteq Dier & Zorg, de grootste aanbieder, vergoedt de homeopathische behandeling van honden en katten als u aanvullend bent verzekerd. De Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren, waarbij ik ben aangesloten, onderhandelt ook met andere verzekeraars.

Is homeopathie voor dieren duur?

Bij homeopathie wordt veel tijd besteed aan de eerste afspraak met u en uw dier, het zoeken naar een passend middel en het contact met de eigenaar nadat het middel is gegeven. Als u het bijvoorbeeld vergelijkt met een gemiddeld consult bij een dierenarts en de tijd die aan uw dier wordt besteedt, dan is homeopathie niet duur.

Werkt homeopathie bij dieren snel?

Dit is afhankelijk van de klacht die uw dier heeft en van de voorgeschiedenis. Een homeopathisch middel kan binnen een paar uur of binnen een paar weken werken, en alles daar tussenin. Over het algemeen geldt: hoe langer de klacht aanwezig is, hoe meer tijd het kost voordat een middel gaat werken.

Hoe lang duurt een adviesgesprek voor mijn dier?

Dit duurt ongeveer een uur.

Moet ik ‘geloven’ in homeopathie om het te laten werken?

Nee, absoluut niet. Een goed gekozen homeopathisch middel doet zijn werk, of u erin gelooft of niet. Bij dieren werkt homeopathie, zonder dat zij er bewust mee bezig zijn.

Werkt homeopathie altijd bij dieren?

In veel gevallen helpt een homeopathie uw dier om beter te worden. Dit lukt echter niet altijd, net zoals een arts of dierenarts er niet altijd in slaagt om te genezen. Soms is er extra informatie nodig of een vervolgafspraak.

Kan ik niet beter naar een dierenarts gaan met mijn dier?

Als uw dier een lichamelijke klacht heeft, dan is een afspraak met de dierenarts de eerste stap. Dieren die daarna vaak bij een homeopaat komen hebben bijvoorbeeld klachten die niet overgaan of krijgen medicijnen met vervelende bijwerkingen. Bij twijfel zal een homeopaat voor dieren u altijd vragen om weer contact op te nemen met uw dierenarts, of hij/zij neemt zelf contact op. Bij gedragsproblemen is contact met een dierenarts meestal niet nodig. Homeopathie kan dan goed zijn werk doen.

Lunteren

Lage Veldweg 18
6741 JL LUNTEREN
06 – 30 65 16 23
Routebeschrijving »

Wageningen

Therapeuticum ’t Waag
Generaal Foulkesweg 4
6703 BR WAGENINGEN
06 – 30 65 16 23
Routebeschrijving »

Beroepsvereniging

Mijn praktijk is aangesloten bij de NVKH (Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten) onder lidnr. 02 -1746 en BKHD (Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren) onder lidnr. 50117.

Licentiecode RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg): 170340R.