Hooikoorts in allerlei varianten

Hooikoorts geeft verschillende klachten, zoals brandende ogen, een volle voorhoofdsholte of een jeukend gehemelte. Homeopathie biedt verlichting met verschillende middelen die passen bij alle varianten van hooikoorts.

Homeopathie is maatwerk. De afgelopen weken wordt me dat weer extra duidelijk door alle mensen die ik zie met hooikoorts. Er zijn veel middelen die kunnen helpen, maar dan moeten ze wel passen bij de klachten. Een kleine bloemlezing van de afgelopen tijd.

Jeuk gehemelte

Een meisje van 16 jaar komt bij me omdat ze elk voorjaar last heeft van hooikoorts. Vaak hoor ik bij hooikoorts over klachten van neus en ogen. Dat valt echter wel mee. Ze snottert wat, maar opvallend is de jeuk aan haar gehemelte. Die is zo erg dat het achterin haar mond rauw is en pijn doet, ze probeert de jeuk te verzachten door er met haar tong overheen te gaan.

Voorhoofdsholte

Een man van 42 heeft al jaren voorhoofdsholteontsteking in de pollentijd. Hij heeft steeds een kloppend gevoel in zijn voorhoofd en produceert veel slijm. Vooral ’s ochtends uit bed komt er veel snot uit zijn neus. De hoofdpijn blijft de hele dag en bukken maakt het nog erger. Dat is lastig want hij werkt in de bouw en moet die beweging nogal eens maken.

Brandende ogen

Een vrouw van 28 heeft met name last van haar ogen. Ze heeft steeds een zonnebril op maar dan nog kan ze haar ogen nauwelijks open houden van de branderige pijn. Haar oogleden jeuken en ze heeft steeds korstjes in haar wimpers en slijm in haar ooghoeken.

Drie mensen met klachten die niet op elkaar lijken. Bij alle drie is hooikoorts de veroorzaker maar ze hebben er allemaal op een andere manier last van.

Homeopathie biedt voor elke soort hooikoorts een ander middel. Hoe verloopt uw hooikoorts? Herkent u een van de verhalen, of zijn uw klachten weer anders? Laat het me weten. Dan ga ik voor u aan de slag om uw klachten te verlichten.  Neem contact op.

Lees meer over: hooikoorts
hooikoorts