Luisteren om te antwoorden, of om te begrijpen?

Het grootste probleem is dat we niet luisteren om te begrijpen, maar dat we luisteren om te kunnen antwoorden.

Als je ergens mee zit en je vertelt het thuis of aan een vriend(in), dan komt er toch al snel een advies. Goed bedoeld, natuurlijk. Maar zeg eens eerlijk, hoe vaak volg je het op? Want soms is het een advies waar je in theorie echt iets mee kunt of wilt. De praktijk is echter meestal weerbarstiger. Je durft het advies niet op te volgen omdat je het eng vindt of iemand niet wil kwetsen.

Zolang ik het niet begrijp vraag ik door

Dat is het voordeel van coaching. Ik wil begrijpen wat er gaande is. Zolang ik het niet begrijp vraag ik door. Je hebt mijn volle aandacht, zonder oordeel. Wat ik vaak zie gebeuren is dat je, door de situatie aan een vreemde uit de doeken te doen, al heel anders gaat kijken naar dingen. En daardoor ook anders gaat handelen. Ik geef je geen advies. Maar wel de kans om uit te zoeken wat er nu eigenlijk gaande is. Hoe je hier anders naar kunt kijken, reageren en anders handelt. Waardoor het ook blijvend verandert. Jij moet het doen. Maar ik help je graag. Door te beginnen met naar jou te luisteren. Neem contact op »