“Maaam, ik heb buikpijn!”

Klaagt uw kind over buikpijn en kan de huisarts niets vinden? Uw kind is niet de enige. Bij functionele buikpijn helpt homeopathie vaak tegen krampen en het nare gevoel.

Veel kinderen klagen over buikpijn. Als de huisarts geen oorzaak kan vinden dan noem je dit ook wel functionele buikpijn. Qua pijn maakt dat niets uit. Het blijft vervelend. En wat doe je eraan?

Voeding

Soms is er een verband te vinden met bepaalde voeding. Kinderen kunnen b.v. buikpijn krijgen nadat ze ei hebben gegeten of melk hebben gedronken. Dit zijn bekende veroorzakers.

Spanning

Ook spanning kan een rol spelen. Een nieuwe kamer na een verhuizing. De weken voor het schoolreisje of schoolkamp. Gebeurtenissen op school: je niet lekker voelen in de klas of de dingen die je leert net te moeilijk of veel te makkelijk vinden. Of ruzie met je beste vriendin.

Verstopt

Daarnaast vinden sommige kinderen wc-bezoek geen pretje. Ze stellen het uit en houden hun ontlasting zo lang op dat het alleen maar pijnlijker wordt. Ze raken verstopt en belanden zo in een vicieuze cirkel.

Homeopathie helpt om de buikpijn te verlichten. Als de dokter geen oorzaak kan vinden dan kijk ik graag verder. Ik zoek een middel wat past bij de klachten van uw kind. Om dit te vinden wil ik veel weten. Waar zit de pijn? Zijn er momenten dat het erger of juist beter gaat? Heeft eten, houding, tijd van de dag nog invloed? En wat vindt uw kind leuk of juist eng? Hoe is het verder met zijn of haar gezondheid? Het middel wat helpt bij de buikpijn moet niet alleen passen bij uw kind maar ook bij zijn of haar persoonlijkheid.

En vaak hebben kinderen er baat bij. Homeopathie zorgt dat hun zelfgenezend vermogen  optimaal gaat werken. Daarnaast zitten ze lekkerder in hun vel en worden ze vaak zekerder. Het heeft geen schadelijke bijwerkingen (en kan prima met medicijnen van de huisarts). Dus maak gerust een afspraak. Want als u aanvullend verzekerd bent, ontvangt u vaak ook nog een vergoeding van uw zorgverzekeraar.

 

Lees meer over: kind
buikpijn kind