Minder pijn bij artrose

met homeopathie, vitamines en supplementen

Bij artrose (ook wel slijtage genoemd) verslechtert en verandert het kraakbeen. Het gewrichtsvlies kan ontstoken raken, het bot wordt minder glad en spieren en pezen lopen schade op. Het gevolg is pijn, stijfheid en minder goed kunnen bewegen dan voorheen. Artrose begint vaak in knie, heup of duim.

Oorzaak

Hoe artrose ontstaat is niet helemaal duidelijk. Het kan beginnen door schade na een ongeval, b.v. aan de knie. Ook zwaar lichamelijk werk en overgewicht kunnen artrose in gang zetten. Verder zijn er mensen bij wie het in de familie voorkomt. En bij veel vrouwen ontstaat het rond de overgang, vaak in het duimgewricht.

Gedoseerd bewegen

Bewegen is goed om de klachten te verminderen. Met bewegen worden ook de spieren om het gewricht steviger. Overbelasting is echter weer schadelijk. Zwemmen is b.v. een goede manier om uw lichaam in beweging te brengen terwijl u het niet overbelast.

Artrose kan (gedeeltelijk) herstellen

Kraakbeen is levend weefsel en is in staat om (gedeeltelijk) te herstellen. Kraakbeen wordt gevoed door het synoviale vocht (gewrichtsvloeistof). Door zowel het kraakbeen als de gewrichtsvloeistof optimaal te voorzien van voedingsstoffen kan de opbouw worden hersteld. Uw pijn vermindert het bewegen gaat weer makkelijker.

Maatwerk

Met homeopathie stimuleert u het zelfgenezend vermogen van uw lichaam. Op basis van uw klachten rond de artrose maar ook uw verdere gezondheid, eten, slapen etc. zoek ik een homeopathisch middel wat uw klachten verlicht. Vergelijk homeopathie met een katalysator: het zet uw lichaam weer in gang om te genezen. Om bij artrose een optimaal resultaat te krijgen zijn daarnaast vitamines en supplementen onmisbaar. Een van de voordelen hiervan is dat dit geen bijwerkingen heeft, in tegenstelling tot pijnstillers als diclofenac of celecoxib.

Ik help u graag om te kijken wat voor u het beste resultaat geeft. Zowel homeopathie als het advies over supplementen zijn maatwerk. Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem contact op.