Over Monique

Als twaalfjarige gaf mijn huisarts me een paar kleine korreltjes omdat ik zo benauwd was. De benauwdheid bleef daarna weg en het moment dat ik die korrels kreeg is me altijd bijgebleven. Het bleek een homeopathisch middel te zijn. Ik was gefascineerd en wilde er alles over weten.

Dieren en mensen

Eerst heb ik de opleiding tot dierhomeopaat gedaan. Ik ben altijd al een dierenliefhebber, werkte indertijd bij KNGF Geleidehonden en de opleiding voor dieren lag voor de hand. Homeopathie bleef me boeien en sinds 2013 ben ik ook klassiek homeopaat voor mensen.

Maatwerk

Kenmerkend voor mijn manier van werken is openheid en gelijkwaardigheid in een consult. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, wat mij altijd weer boeit. Hoe complex het soms ook is, ik zoek een homeopathisch middel wat past bij u en uw klachten. Daarbij maak ik gebruik van mijn tienjarige ervaring en kennis. En ik voel me bevoorrecht dat ik met zulke kleine korrels vaak zo’n groot verschil kan maken.

Medische Basiskennis

In 2016 heb ik het diploma Medische Basiskennis opnieuw behaald, waardoor mijn consulten in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Naast nascholingen homeopathie die ik met plezier volg, verdiep ik me ook in de orthomoleculaire geneeswijze. Homeopathie is niet altijd voldoende als iemand een tekort heeft aan vitamines en mineralen en door ook hierin te adviseren zijn mijn resultaten beter geworden.

Coaching

In 2019 ben ik begonnen met een opleiding tot Professioneel Coach. Met de technieken die ik daar leer, ben ik nog beter in staat om u een stap verder te helpen, ook in een homeopathisch consult. Soms geeft een andere benadering van problemen andere inzichten en kan het leven een stuk eenvoudiger worden. Als u maar in een kringetje blijft draaien en ergens niet uitkomt, dan help ik u graag om uw gedachten te veranderen en uit een negatieve spiraal te komen.  

Naast homeopaat ben ik moeder van twee lieve jongens en hebben we veel dieren: een hond, kat, kippen, schapen en een paard.