Foto: Auke Hamers

Monique du Pau

Als twaalfjarige gaf mijn huisarts me een paar kleine korreltjes omdat ik zo benauwd was. De benauwdheid bleef daarna weg en het moment dat ik die korrels kreeg is me altijd bijgebleven. Het bleek een homeopathisch middel te zijn. Ik was gefascineerd en wilde er alles over weten.

Opleidingen

In 2005 heb ik de de opleiding homeopathie voor dieren afgerond. Ik ben altijd al een dierenliefhebber, werkte indertijd bij KNGF Geleidehonden en de opleiding voor dieren lag voor de hand. Homeopathie bleef me boeien en sinds 2013 ben ik na 6 jaar extra opleiding ook klassiek homeopaat voor mensen. Beide opleidingen heb ik gevolgd bij de School voor Homeopathie in Amersfoort.

Maatwerk

Kenmerkend voor mijn manier van werken is openheid en gelijkwaardigheid in een consult. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, wat mij altijd weer boeit. Hoe complex het soms ook is, ik zoek een homeopathisch middel wat past bij u en uw klachten. Daarbij maak ik gebruik van mijn lange ervaring en kennis. En ik voel me bevoorrecht dat ik met zulke kleine korrels vaak zo’n groot verschil kan maken.

Medische Basiskennis

In 2016 heb ik het diploma Medische Basiskennis opnieuw behaald, waardoor mijn consulten in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Naast nascholingen homeopathie die ik met plezier volg, verdiep ik me ook in de orthomoleculaire geneeswijze. Homeopathie is niet altijd voldoende als iemand een tekort heeft aan vitamines en mineralen en door ook hierin te adviseren zijn mijn resultaten beter geworden.

Coaching

In 2019 heb ik de opleiding tot Professioneel Coach gevolgd bij de Academie voor Psychodynamica. Met de technieken die ik daar heb geleerd ben ik nog beter in staat om u een stap verder te helpen naast een homeopathisch consult. Soms geeft een andere benadering van problemen andere inzichten en kan het leven een stuk eenvoudiger worden. Als u maar in een kringetje blijft draaien en ergens niet uitkomt, dan help ik u graag om uw gedachten te veranderen en uit een negatieve spiraal te komen.  Ik doe dit in combinatie met homeopathie.

Naast homeopaat ben ik moeder van twee jongens en hobbyboerin. We hebben een hond, kat, kippen, schapen en een paard. Ik hou erg van het buitenleven.