Paardengriep of influenza

Ook paarden kunnen griep krijgen. Het influenza virus wat dit veroorzaakt is zeer besmettelijk. Klachten zijn o.a. hoge koorts, hoesten en een snotneus. Daarnaast kan je paard dikke benen krijgen, slecht gaan eten en erg lusteloos zijn. Logisch als je je zo ziek voelt. Veel paarden worden gevaccineerd tegen paardengriep maar dan nog kunnen ze het krijgen, hoewel de symptomen dan vaak wat milder zijn.

Antibiotica?

In het begin zijn paarden erg ziek maar ook als het beter gaat, duurt het vaak weken voordat ze zijn hersteld. Het is belangrijk om ze ook die tijd te geven, anders kunnen de klachten nog veel langer duren. Antibiotica helpen alleen als er een bacteriële infectie bij is gekomen; tegen een virus zijn antibiotica zinloos. Uitzieken dus. En de dierenarts laten komen, want sommige symptomen lijken op andere ziektes zoals droes of een longontsteking.

Help het immuunsysteem

Heeft je paard veel last van de paardengriep en wil je hem een handje helpen, denk dan eens aan homeopathie. Dit helpt het immuunsysteem zodat je paard sneller op de been is en zich aanzienlijk beter voelt. Aan de hand van de symptomen die je paard heeft en de manier waarop hij zich gedraagt, zoek ik een passend homeopathisch middel voor de paardengriep wat hem goed door de griep helpt.

Ook als je verder weg woont kan ik je paard helpen; neem contact op voor meer informatie. Lees meer over Homeopathie voor dieren., Klassiek homeopaat.Paardengriep of influenza

Wil je meer weten? Bel of mail vrijblijvend voor meer informatie. En afstand is geen probleem, een videoconsult is ook mogelijk.

Liever eerst kennismaken? Boek dan een gratis kennismakingsconsult van een kwartier.

06 30 65 16 23
info@mdupau.nl
WhatsApp

Meer homeopathie blog