Pas op, hij bijt!

Ik werd gebeld door een radeloos baasje. “Onze hond bijt bezoek. Maar hij bijt ook als je hem per ongeluk aanraakt. Of als hij eet en je komt in de buurt. Kun je ons helpen met homeopathie?”.

En daar zat ik dan. Op de bank, met de hond naast me. Die me af en toe uit zijn ooghoeken aankeek. Niet helemaal op mijn gemak, maar we maken er het beste van. De baas vertelde dat het allemaal is begonnen nadat de hond, een kruising Jack Russel, onder een tafel lag bij een restaurant. Een vreemde dook onder de tafel om hem te aaien en de hond schrok en beet. Toen heeft hij ontdekt dat bijten prima werkt om mensen op afstand te houden. En sindsdien was het mis. 

Daar past een mooi homeopathisch middel bij voor dieren (maar ook voor mensen) die vinden dat de aanval de beste verdediging is, terwijl ze eigenlijk onzeker en bang zijn. Zes weken later belt de eigenaar. Het bijten is over. Wat fijn! Ze krijgen weer bezoek zonder dat ze de hond steeds in de gaten moeten houden.

Naast homeopathie geef ik soms ook ondersteunende adviezen die helpen. In dit geval leek het me beter om de hond niet op de bank te laten liggen. Als hij eraf moest leverde dat altijd strijd op, wat vaak eindigde in een beet. Het lijkt een simpele tip maar ook dat hielp; geen situaties opzoeken die leiden tot narigheid.

Nieuwsgierig naar nog meer voorbeelden uit de praktijk? Lees verder op www.homeopathie-dupau.nl/homeopatie_voor_dieren/genezen-met-homeopathie., Klassiek homeopaat.Meer homeopathie blog

Klassieke Homeopathie Lunteren

Lage Veldweg 18
6741 JL LUNTEREN
06 – 30 65 16 23
Routebeschrijving »

Klassieke Homeopathie Wageningen

Therapeuticum ’t Waag
Generaal Foulkesweg 4
6703 BR WAGENINGEN
06 – 30 65 16 23
Routebeschrijving »

Beroepsvereniging

Mijn praktijk is aangesloten bij de NVKH (Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten) onder lidnr. 02 -1746 en BKHD (Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren) onder lidnr. 50117.

Licentiecode RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg): 170340R.

Behandelvoorwaarden en privacy