Reflux bij baby’s

Waarom hebben veel pasgeborenen er last van?

Mila is nu een maand oud en heeft veel last van reflux. Ze is vooral rond de voeding erg onrustig. Melk komt weer terug, ze moet hikken en slikken en nadat ze heeft gedronken krijgt ze altijd last van krampjes. Ze is dan overstuur en overstrekt zich steeds. Ze slaapt maar weinig en steeds als ze bijna in slaap valt schrikt ze weer wakker omdat er melk terugkomt. Papa en mama zijn moe. Zo hadden ze zich die eerste weken niet voorgesteld.

Reflux komt regelmatig voor bij pasgeborenen. Voeding stroomt vanuit de maag terug naar de mond. Meestal is het onschuldig; het kan echter wel de klachten geven die Mila laat zien. Onrust, huilen, overstrekken, krampjes. En ook al kan het zelden kwaad, het is wel vervelend. Mila slaapt te weinig en haar ouders willen ook graag wat meer rust, om gewoon van hun dochter te genieten.

Lactatiekundige

Geeft u borstvoeding? Soms worden de klachten minder als u anders aanlegt. Een lactatiekundige kan hierover advies geven. Ook kleinere porties melk geven per voeding helpt wel eens om reflux te verminderen.
Bij flesvoeding helpt een andere voeding soms, of het toevoegen van johannesbroodpitmeel, wat de melk dikker maakt waardoor het minder omhoog komt. Ook helpt het om uw kindje na het voeden niet direct neer te leggen maar b.v. in een draagdoek te doen, zodat de voeding niet direct terugstroomt.
Bij verschonen kunt u de billen van de baby beter niet omhoog tillen; de benen opzij draaien zorgt ook dat de melk beter in de maag blijft.

Homeopathie bij reflux

Helpt dit allemaal niet? Vaak helpt homeopathie goed bij reflux. Ik zie regelmatig pasgeborenen die onrustig zijn, slecht slapen en veel huilen als gevolg van reflux. Om uw kindje zo goed mogelijk te helpen wil ik graag wat meer dingen weten over de momenten waarop het optreedt, hoe uw kindje zich dan gedraagt, hoe het verder met hem/haar is qua gezondheid, hoe de zwangerschap en bevalling zijn verlopen etc. Aan de hand van die informatie zoek ik een homeopathisch middel wat zorgt dat de voeding beter in de maag blijft, dan uw kindje minder last heeft van krampjes en makkelijker gaat slapen. Wilt u meer weten? Bel of mail gerust. En misschien is dit artikel ook interessant voor u als kersverse ouders: https://www.homeopathie-dupau.nl/klachten-na-synthetische-oxytocine/.

Lees meer over: reflux
synthetische oxytocine