Najaarsdepressie

Vroeger donker, vallende blaadjes. Somberheid of zelfs depressie in de herfst.

Elke herfst heeft Lea last van een najaarsdepressie. De blaadjes vallen van de bomen, de dagen worden korter en ze wordt dan somber. Zij heeft geen zin om naar haar werk te gaan maar blijft het liefst in bed. Sporten slaat ze vaak over. En als vrienden in het weekend iets leuks ondernemen, is ze vooral moe en gaat niet mee. Haar gezin klaagt dat ze snel uit haar slof schiet. Zodra de dagen weer lengen, in maart, gaat het beter. Dit najaar voelt Lea de bui alweer aankomen. Ze heeft er een paar jaar geleden zelfs antidepressiva voor geslikt en dat wil ze deze keer voorkomen. 

Najaarsdepressie

Somberheid, lusteloosheid, minder behoefte aan sociale contacten. Kent u deze gevoelens als de winter eraan komt, dan kunt u last hebben van een najaarsdepressie. Andere symptomen zijn een grotere behoefte om te slapen, prikkelbaarheid, meer eten of gewichtstoename. U bent niet de enige. Veel mensen hebben dergelijke klachten in de herfst. Een najaarsdepressie  reageert vaak goed op homeopathie. U ziet het leven luchtiger, hebt minder last van de korte dagen en komt makkelijker de winter door. Homeopathie heeft geen schadelijke bijwerkingen. Uw zorgverzekeraar vergoedt homeopathie (gedeeltelijk) als u aanvullend bent verzekerd.

Bij Lea heeft het gewerkt. Ze is vorig najaar doorgekomen zonder antidepressiva en gaat ook dit jaar weer met homeopathie de herfst in. Herkent u dit? En wilt u meer weten over hoe dit werkt? Bel of mail voor meer informatie: 06-30651623 of info@mdupau.nl.

Lees meer over: antidepressiva
depressie