Tips bij verkoudheid

Hoe kom je er sneller vanaf?

Verkouden worden is in deze tijd best beladen. Kon je vroeger nog eens uitgebreid hoesten of niezen, nu wordt je al snel scheef aangekeken en is het advies thuisblijven. Kun je verkoudheid voorkomen? En als je het dan bent, hoe kom je er dan sneller vanaf?

Verkouden word je van een virus waar je weerstand op dat moment niet tegen bestand is. Niet van de kou, maar die kan wel je weerstand verlagen. Een warme jas op koude dagen is daarom nog niet zo gek. Daarnaast kun je via de lucht en handcontact een verkoudheid oplopen. Zorg daarom voor frisse lucht en schone handen.

Ben je dan toch verkouden?

Hoe vies het ook klinkt: snuit niet maar slik je snot door. Wanneer je snuit kan je snot onbedoeld in je holtes terechtkomen. De verkoudheid blijft dan langer hangen. In je maag zorgt het maagzuur dat het verdwijnt.

Verder is veel drinken belangrijk. Je lymfestelsel speelt een grote rol bij je weerstand en b.v. water en kruidenthee helpen dit zo goed mogelijk te werken.

Neem je rust

Rust lekker uit. Ook bij een “simpele” verkoudheid heb je energie nodig om beter te worden.

Volle holtes? Stomen helpt

Heb je last van je holtes? Stomen zorgt dat ze sneller leegraken. Een bak met heet water en evt. wat mentholdruppels is al genoeg. Handdoek over je hoofd en lekker dampen.

En wil je graag een neusspray gebruiken? Neem er dan een met een hoog zeezoutgehalte. Die verdunt het slijm in je neus en laat het slijmvlies slinken.