Wat gebeurt er bij een voorhoofdsholteontsteking?
In de schedel bevinden zich met lucht gevulde holten, ook wel bijholten (of sinussen) genoemd. Deze bijholten zijn bekleed met slijmvlies. Wanneer dit ontstoken raakt is er sprake van een bijholteontsteking. Dit kan in elke holte gebeuren en vaak gaat het om de kaakholten. In de volksmond wordt toch meestal van een voorhoofdsholteontsteking gesproken.
Allergie
Vaak gaat een verkoudheid vooraf aan een ontsteking van de bijholten. Ook bij een allergie voor b.v. pollen of huisstofmijt kan het slijmvlies opzwellen. Roken kan de klachten nog erger maken.
Een sinusitis duurt gemiddeld tien dagen. Er zijn echter mensen die er regelmatig last van hebben door hooikoorts of het werken in een omgeving waar hun slijmvliezen gevoelig op reageren. Soms geeft stomen of een neusspray verlichting.
Homeopathie en een voorhoofdsholteontsteking
Ik zie regelmatig mensen met een terugkerende voorhoofdsholteontsteking. Om te zorgen dat de gevoeligheid hiervoor vermindert en hun zelfgenezend vermogen optimaal gaat werken zoek ik een middel wat past bij de manier waarop hun klachten verlopen. Waarvan hebben ze het meeste last, is er ook sprake van hooikoorts of neuspoliepen, zijn er omstandigheden die de klachten veroorzaken of juist verbeteren. Met deze informatie zoek ik een passend homeopathisch middel.
Wilt u meer weten? Neem contact op.
Lees meer over: hooikoorts