Wat is homeopathie?

Homeopathie is een geneeswijze waarbij het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geprikkeld en geactiveerd. Het principe van homeopathie is, dat iemand minder klachten krijgt door een homeopathisch geneesmiddel, dat bij een gezond mens dezelfde symptomen oproept als de betreffende aandoening of ziekte.

Homeopathische geneesmiddelen

Homeopathische geneesmiddelen zijn gemaakt van planten en stoffen die een minerale of dierlijke oorsprong hebben. Alle middelen zijn op hun werkzaamheid getest op mensen, niet op dieren.

Wie bedacht homeopathie?

De grondlegger van de homeopathie is de Duitse arts en scheikundige Samuel Friedrich Christian Hahnemann (1755-1843). Hij introduceerde voor het eerst de naam ‘homeopathie’, afgeleid van de Griekse woorden ‘homoios’ (gelijksoortig) en ‘pathos’ (lijden). In 1796 formuleerde hij het gelijksoortigheidsprincipe, ook wel de similiawet genoemd. Dit principe houdt in dat iemand van een ziekte kan worden genezen door het toedienen van een zeer kleine hoeveelheid stof die bij een gezond mens dezelfde symptomen oproept als de betreffende ziekte. De reden waarom Hahnemann is begonnen met het toedienen van kleinere hoeveelheden van een geneesmiddel, verdund en geschud, is dat hij bijwerkingen van de stof in zijn ruwe vorm wilde voorkomen.

Bel 06 – 30 65 16 23 mail info@mdupau.nl of zet me alvast in je contacten met de vCard

Lunteren

Lage Veldweg 18
6741 JL LUNTEREN
06 – 30 65 16 23
Routebeschrijving »

Wageningen

Therapeuticum ’t Waag
Generaal Foulkesweg 4
6703 BR WAGENINGEN
06 – 30 65 16 23
Routebeschrijving »

Beroepsvereniging

Mijn praktijk is aangesloten bij de NVKH (Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten) onder lidnr. 02 -1746 en BKHD (Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren) onder lidnr. 50117.

Licentiecode RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg): 170340R.