Sneller van de ziekte van Pfeiffer af

Uitzieken kan lang duren. Met homeopathie en een advies over vitamines bent u sneller hersteld.

Vorige week zag ik Anita voor de tweede keer. In december kwam ze bij me omdat de huisarts de ziekte van Pfeiffer had vastgesteld. Ze was erg moe, had moeite met slikken en opgezette klieren in haar hals.

De dokter zegt: uitzieken

Uitzieken was het advies. Je moet niet meer doen dan je kunt en de tijd nemen om beter te worden is belangrijk voor je gezondheid. Anita wilde in mei echter graag afstuderen. Ze had jaren hard geleerd en nu wilde ze haar studie afronden en een baan gaan zoeken. Maar door de Pfeiffer voelde ze zich zo moe dat er niets uit haar handen kwam. Laat staan een scriptie.

Wat is de ziekte van Pfeiffer?

De ziekte van Pfeiffer wordt veroorzaakt door het Epstein-Barr virus. Dit virus zorgt voor een aantal ziektes, waaronder Pfeiffer. Het is een besmettelijke ziekte die wordt overgedragen via het speeksel door bijvoorbeeld besmet servies. Het komt veel voor; ongeveer 90% van de volwassenen heeft antilichamen ontwikkeld (maar hoeft van de besmetting lang niet altijd iets te merken). Bij kinderen verloopt de ziekte vaak zonder symptomen maar (jong) volwassenen kunnen last hebben van extreme vermoeidheid, koorts, keelpijn en gezwollen lymfeklieren. De duur van de ziekte verschilt van twee weken tot maanden of langer.

Wat kan homeopathie voor u doen?

Homeopathie zorgt dat u sneller op de been bent bij de ziekte van Pfeiffer. Homeopathie is maatwerk; om te beoordelen welk middel het beste past wil ik graag meer weten over uw klachten, verdere gezondheid, eten, slapen etc.

Anita kreeg een homeopathisch middel mee wat paste bij haar en haar klachten. De eerste keer nadat ze de korrels innam werd ze helemaal hyper. Dat gevoel zakte na een paar dagen af maar er ontstond een stijgende lijn en het ging snel beter met haar. Ze werd ’s ochtends weer fitter wakker en kon al snel weer iets aan haar studie doen. Nog steeds moest ze zichzelf in acht nemen maar het herstel ging een stuk sneller. En de scriptie is vorige week ingeleverd.

Homeopathie heeft geen schadelijke bijwerkingen en een consult wordt bij een aanvullende zorgverzekering vaak vergoed. Naast een homeopathisch middel kijk ik ook of een aanvulling met vitamines of andere voedingssupplementen zinvol is.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact op. En afstand is geen bezwaar want een videoconsult is ook mogelijk. Liever eerst kennismaken? Boek een gratis kennismakingsconsult van een kwartier.

Lees meer over: moe, vitamines, ziekte van Pfeiffer