Zin in voorjaar, maar niet in hooikoorts?

De meeste mensen kijken uit naar de lente. Lekker naar buiten, beter weer. Maar als je last hebt van hooikoorts dan ga je een slechte periode tegemoet.

Wat is hooikoorts?

Het is een overdreven reactie van het lichaam op pollen en grassen. De term is misleidend, want de symptomen treden niet alleen in de zomer op tijdens hooitijd. Veel mensen hebben klachten in de lente en zomer maar het kan in januari al beginnen en doorlopen tot het najaar. Het is maar net voor welke planten, grassen of bomen je gevoelig bent. Hooikoorts geeft allerlei klachten. Van tranende, jeukende ogen, niezen en een loopneus tot hoofdpijn en benauwdheid. Je kunt je er zo naar van voelen dat je niet naar je werk kunt, dat leren moeilijk wordt met zo’n vol hoofd en dan je slecht slaapt door de benauwdheid.

Wat kun je eraan doen?

Er zijn een paar simpele maatregelen waarmee de klachten verminderen. Slaap je met je raam open? Dan zijn er horren verkrijgbaar die zo fijnmazig zijn dat pollen er niet doorheen kunnen. Zo voorkom je pollen in de slaapkamer. Daarnaast moet je kleren die je overdag hebt gedragen, niet ’s nachts in je slaapkamer leggen maar in een andere ruimte. Die kleren bevatten ook pollen en als je daar allergisch op reageert kan dat ook weer klachten geven en je nachtrust verstoren.

Homeopathie bij hooikoorts

Daarnaast is er homeopathie. Er is een aantal middelen bij uitstek geschikt voor de behandeling van hooikoorts. Dat is bij iedereen weer anders en jouw symptomen moeten bij het middel passen. Heb je bijvoorbeeld jeuk in je gehemelte dan is daar een heel mooi middel voor. Maar heb je vooral last van hoofdpijn en volle holtes, dan is een ander middel geschikt. En wat fijn is: het heeft geen bijwerkingen, je wordt er niet suf van en ook niet van afhankelijk. Dus bel of mail als je meer wilt weten of een afspraak wilt maken., Klassiek homeopaat.Reageren op deze blog

Meer homeopathie blog

Klassieke Homeopathie Lunteren

Lage Veldweg 18
6741 JL LUNTEREN
06 – 30 65 16 23
Routebeschrijving »

Klassieke Homeopathie Wageningen

Therapeuticum ’t Waag
Generaal Foulkesweg 4
6703 BR WAGENINGEN
06 – 30 65 16 23
Routebeschrijving »

Beroepsvereniging

Mijn praktijk is aangesloten bij de NVKH (Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten) onder lidnr. 02 -1746 en BKHD (Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren) onder lidnr. 50117.

Licentiecode RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg): 170340R.

Behandelvoorwaarden en privacy