Minder last van hooikoorts met homeopathie

Zonder bijwerkingen

Van hooikoorts kun je, als het een beetje tegen zit, het hele jaar last hebben. Een loopneus, vermoeidheid, brandende, tranende ogen of benauwdheid zitten je dan dagelijks in de weg.

Wat is hooikoorts?

Het is een overdreven reactie van het lichaam op pollen en grassen. De term is misleidend, want de symptomen treden niet alleen in de zomer op tijdens hooitijd. Veel mensen hebben klachten in de lente en zomer maar het kan in januari al beginnen en doorlopen tot het najaar. Het is maar net voor welke planten, grassen of bomen je gevoelig bent. Hooikoorts geeft allerlei klachten. Van tranende, jeukende ogen, niezen en een loopneus tot hoofdpijn en benauwdheid. Je kunt je er zo naar van voelen dat je niet naar je werk kunt, dat leren moeilijk wordt met zo’n vol hoofd en dan je slecht slaapt door de benauwdheid.

Wat kun je eraan doen?

Er zijn een paar simpele maatregelen waarmee de klachten verminderen. Slaap je met je raam open? Dan zijn er horren verkrijgbaar die zo fijnmazig zijn dat pollen er niet doorheen kunnen. Zo voorkom je pollen in de slaapkamer. Daarnaast moet je kleren die je overdag hebt gedragen, niet ’s nachts in je slaapkamer leggen maar in een andere ruimte. Die kleren bevatten ook pollen en als je daar allergisch op reageert kan dat ook weer klachten geven en je nachtrust verstoren.

Homeopathie bij hooikoorts

Daarnaast is er homeopathie. Er is een aantal middelen bij uitstek geschikt voor de behandeling van hooikoorts. Dat is bij iedereen weer anders en jouw symptomen moeten bij het middel passen. Heb je bijvoorbeeld jeuk in je gehemelte dan is daar een heel mooi middel voor. Maar heb je vooral last van hoofdpijn en volle holtes, dan is een ander middel geschikt. En wat fijn is: het heeft geen bijwerkingen, je wordt er niet suf van en ook niet van afhankelijk. Dus neem contact op als je meer wilt weten of een afspraak wilt maken.

Lees meer over: benauwdheid, hoofdpijn, hooikoorts, niezen, pollen
hooikoorts en homeopathie